Ako poraziť hemoroidy!

Hemoroidy sú rozšírené úseky žilového systému v oblasti konečníka. Príčinou ich vzniku je nepomer medzi tlakom v krvi a pevnosťou stien žilového systému. Existujú rizikové faktory, ktoré tvorbu hemoroidov ešte podporujú. Jedná sa najmä o vek, vrodené dispozície, obezitu, sedavé zamestnanie alebo nedostatok fyzickej aktivity.

15.04.2021 00:00
hemostop, PR článok, reklama, nepoužívať

Hemoroidy sa len zriedkavo objavujú u osôb mladších ako 25 rokov. U osôb nad 50 rokov je to viac ako polovica populácie. Hemoroidy často postihujú tiež ženy po ťažkých pôrodoch, kde však vek nehrá žiadnu úlohu.

Hemoroidy sa prejavujú zápchou, bolestivým a namáhavým vyprázdňovaním, prítomnosťou krvi a hlienu v stolici, pocitom tlaku v konečníku. Typickým prejavom je svrbenie v oblasti konečníka a praskliny análneho otvoru.

Prispôsobte svoj jedálny lístok.

Je vhodné zvýšiť príjem vitamínu C a vlákniny v prirodzených potravinách. Vhodné sú hrušky, čučoriedky, slivky, marhule, banány, šošovica, ovsené vločky, sója, fazuľa, nelúpaná ryža, kaleráby, zemiaky, orechy a sušené ovocie. Ideálne sú sušené slivky a sušené figy. U sušeného ovocia voľte nesírené bioprodukty. V neposlednom rade sa zamerajte na citrusy, ktoré obsahujú prirodzené flavonoidy spevňujúce žily. Naopak sa vyhnite strave a nápojom, ktoré majú močopudné účinky ako sú kofeín a alkohol. Neodporúčajú sa tiež mliečne výrobky, ktoré spôsobujú tvrdšiu stolicu. Pri ťažkostiach s hemoroidmi nikdy nepoužívajte preháňadlá.

Rady, ktoré vám poskytnú úľavu:

  • Zdĺhavé sedenie spôsobuje komplikácie

Neseďte bez prestávky dlhšie ako 45 minút. Radšej si robte aktívne prestávky. Ak máte sedavé zamestnanie, zamerajte sa na výber správnej stoličky, ktorá nemá v svojom strede otvor. Medzera uprostred spôsobí, že práve oblasť konečníka sa môže viac vytlačiť a žily roztiahnuť.

  • Pohyb a zase pohyb

Udržujte pravidelnú primeranú fyzickú aktivitu, ktorá podporí pravidelné vyprázdňovanie. Stačia krátke prechádzky alebo relaxačné cvičenia. Nevhodná aktivita je jazda na bicykli.

  • Prechádzky sú základ

Nemusíte nutne trhať svetové rekordy v športovaní. Niekedy dokonca menej znamená viac. Pre úľavu od hemoroidov stačí kratšia prechádzka s domácim miláčikom. Spokojnosť prinesie nielen nemej tvári, ale predovšetkým vám!

  • Jemnosť a kvalita sa vyplácajú

Zabudnite na drsných hygienických pomocníkov našich babičiek. Stavte teraz na kvalitný toaletný papier, ktorý je k vašim partiám jemný a šetrný. Vyberajte vždy radšej mäkký a neparfumovaný toaletný papier. V ideálnom prípade po vykonaní potreby utrite oblasť konečníka špeciálnym zvlhčeným obrúskom určeným pre intímnu hygienu.

odkaz
Hemostop, PR článok, reklama, nepoužívať

Lekáreň – stávka na istotu.

Zvoľte vhodného pomocníka z lekárne, ktorý uľaví vašim ťažkostiam. Vyskúšajte zdravotnícku pomôcku Hemostop®Gel Max z prémiového produktového radu Da Vinci Academia. Vďaka unikátnemu zloženiu obsahujúcemu kombináciu dubovej kôry, boswéllie, Aloe vera a ďalších deviatich bylín pôsobí už pri prvotných problémoch spojených so zrodom hemoroidov (svrbenie, štípanie a pálenie konečníka).

Hemostop®Gel Max využíva vo svojom zložení boswélliu preukazujúcu okrem iných aj sťahujúce antioxidačné vlastnosti prispievajúce k rýchlej úľave od hemoroidov. Navyše obsahuje Aloe vera pre upokojenie pokožky pri podráždení a svrbení v konečníku.

Prípravok je vhodný a bezpečný aj pre tehotné a dojčiace ženy.

chyba