10 tipov, ako si s inkontinenciou nenechať nič ujsť

Hoci nechcený únik moču môže byť prekvapivý alebo nepríjemný, nie je to koniec sveta. Prinášame vám hneď niekoľko tipov, ako môžete inkontinenciu zvládnuť s gráciou, a zároveň si už nič nenechať ujsť.

13.04.2021 00:00
Moli Care zdravie, PR článok, reklama, nepoužívať

1. Základom je nehanbiť sa

Nie je totiž prečo. Vedeli ste, že s inkontinenciou sa počas života stretne až 50 % žien? Keď sa to stane vám, je normálne, že môžu prísť obavy alebo strach. Vtedy je dobré spomenúť si, že v tom nie ste sama a aktívne vyhľadať pomoc.

2. Zverte sa do rúk odborníkom

Lekár posúdi váš stav a odporučí ďalší postup. Hurá, práve ste urobili prvý krok k zlepšeniu! Percento žien, ktoré sa s inkontinenciou obráti na odborníka, je stále veľmi nízke. Včasná diagnostika je však najlepším predpokladom na dobré vyhliadky.

3. Vstávať a cvičiť

Pamätáte si kreslených zajacov Boba a Bobeka? My pre vás vytiahneme tiež jednu kúzelnú radu z klobúka – cvičenie dokáže zázraky! Správne cviky vám odporučí lekár a fyzioterapeut vás ich naučí. Prvé výsledky sa dostavia už po 3 mesiacoch. Cvičením sa môžete úplne vyhnúť oveľa invazívnejším liečebným metódam.

Moli Care, PR článok, reklama, nepoužívať

4. Alkohol ani káva veru nepomáha

Vyhýbajte sa preto týmto druhom nápojov. Ak sa vám ich nepodarí úplne vylúčiť zo života, redukujte ich na nepatrné minimum.

5. Pite veľa tekutín

Ostatným tekutinám sa nevyhýbajte – práve naopak! Denne by ste mali vypiť minimálne 2 litre tekutín, výber z nealkoholických, nesladených a bezkofeínových nápojov je už na vás.

6. Prestaňte fajčiť

Táto rada sa hodí vždy, keď chcete zlepšiť kvalitu svojho života a samozrejme, platí aj pri inkontinencii. Nefajčite. Nemáme k tomu viac čo dodať.

7. Zoznámte sa s Venušinmi guličkami

Určite ste o nich už počuli, hoci možno v inom kontexte. Ich hlavnou funkciou je spevniť svaly panvového dna. Presne tak, táto pomôcka overená stáročiami pomáha pri úniku moču a zároveň vám môže zlepšiť aj sexuálny život. Ehm, a viete, že sa dajú diskrétne objednať online? Prečítajte si viac o ich využití.

8. Používajte kvalitné inkontinenčné pomôcky

Na trhu je dostupných viacero druhov a značiek, závisí od stupňa závažnosti a vašich preferencií. Ak si neviete rady s výberom, tu môžete požiadať o bezplatnú vzorku.

9. Neodmietajte pozvania

Vďaka tomu, že už viete ako zvládnuť aj prípadný únik moču, sa naozaj nemusíte nijak obmedzovať. Prijmite pozvanie kamarátky na 4-dňový turistický výlet do Tatier. Nebráňte sa dlhým prechádzkam s rodinou v parku. Uvidíte, že život sa dá užívať rovnako, ako doteraz.

10. S úsmevom a dôverou ľahšie zvládnete všetko, čo život prináša

Samozrejme, nikto neočakáva, že keď sa vám pritrafí únik moču, začnete jasať. No s pozitívnym prístupom a s kvalitnými pomôckami, ktorým môžete dôverovať, sa vynájdete v každej situácii. Usmievajte sa na všetko krásne, čo vás ešte čaká. A rozhodne si to nenechajte ujsť!

chyba