Telo a duša v harmónii

Keď bolí telo, nie je dobre ani duši. Rovnako to platí aj obrátene. Či už vás viac ťaží jedno, alebo druhé - vieme o mieste, kde sa odborníci postarajú o zdravie oboch vašich neoddeliteľných súčasti.

25.03.2021 00:00
ensana2, PR článok, reklama, nepoužívať

Ste majstrami sveta v dodržiavaní deadlinov? Vaše deti zvládajú školu online, zatiaľ čo vy robíte na polovičný úväzok učiteľa, na druhý polovičný kuchárku a gazdinú a ešte k tomu na plný úväzok pracujete? Gratulujeme! Určitý čas sa to vydržať dá. No v tomto režime výkonných strojov sa nedá zotrvávať donekonečna.

Telo na prebytok stresu a záťaže reaguje jedným z troch obranných mechanizmov: strnutím, bojom alebo útekom. Obranné mechanizmy sú tu na to, aby nám pomáhali prežiť – a môžu sa o slovo hlásiť rôzne, i keď znejú pomerne jednoznačne. Medzi prvé, možno naoko bezvýznamné varovné signály tela patria čoraz častejšie sa opakujúce depresívne nálady či pocity úzkosti ústiace v krajných prípadoch až do paniky.

ensana3, PR článok, reklama, nepoužívať

Riešte to skôr, ako to telo začne riešiť za vás

Pod strnutím si predstavte bolesť – chrbát, hlava, krčná chrbtica. Pod bojom ťažkosti s trávením či dýchaním a nekvalitný spánok, ktorý vedie k jeho deficitu. Všetko toto nemá len vonkajšie prejavy, k zmenám môže dochádzať až na hormonálnej či neurologickej úrovni.

A útek – teda aktívna obrana sa dá docieliť dvojako. Zdravo i nezdravo. My navrhujeme utiecť do liečivej náruče prírody a prostredníctvom liečebného kúpeľného pobytu riešiť problémy, ktoré sa kopia už dlho a začínajú si vyberať daň vo forme vášho zníženého výkonu celkového pocitu choroby a únavy.

Na princípe komplexného prístupu k zdraviu už stáročia funguje mnoho medicínskych smerov. I klasická západná medicína sa čoraz viac koncentruje na človeka ako celok. O tom, že telo a duša sú prepojené nádoby preto ani netreba polemizovať.

Vyliečiť neznamená len potlačiť príznaky

Liečebné Kúpele Piešťany majú s pozitívnym vplyvom vzácnych prírodných zdrojov na celkové zdravie dlhoročné skúsenosti. Spojenie komplexného prístupu, znalostí lekárov a fyzioterapeutov s termálnou vodou a liečivým bahnom vytvárajú výborný predpoklad na to, aby ste sa po liečebnom kúpeľnom pobyte vrátili zdravší nie len telesne, ale pookriala aj vaša duša.

ensana1, PR článok, reklama, nepoužívať

Rezervujte si svoj liečebný kúpeľný pobyt v sieti hotelov Ensana Health Spa Hotels.

Malebné prostredie piešťanského Kúpeľného ostrova, prekrásne parky a priam rozprávkovo pôsobiace Bahnisko a Zrkadlisko majú na pocit celkového uzdravenia tiež svoj nezanedbateľný vplyv. Vyladené stravovanie, pohyb na čerstvom vzduchu ale aj vykročenie zo zaužívanej rutiny a celková zmena prostredia robia doslova divy!

Medzi diagnózy, ktorým sa odborníci na piešťanskom Kúpeľnom ostrove venujú patrí okrem ochorení pohybového aparátu i množstvo neurologických diagnóz, ktoré nájdete v indikačnom zozname.

Vítaní sú všetci klienti, ktorí sa až do uvoľnenia protipandemických opatrení preukážu odporúčaním na kúpeľný pobyt od obvodného lekára alebo špecialistu, u ktorého sa dlhodobo liečia. Odporúčaním je výmenný lístok s číslom, názvom a krátkym popisom diagnózy spolu s odôvodnením, na základe ktorého lekár kúpeľný pobyt odporúča. Na pobyte sa tím odborníkov postará o vaše telesné zdravie a duševnú pohodu a zároveň urobí maximum s cieľom dodržať všetky prísne opatrenia proti šíreniu pandémie.

chyba