Kvalitný manuka med vás vylieči a postaví na nohy hneď

Osladiť si život dostupnými sladkosťami je veľmi jednoduché. Otázne však je, aký vplyv majú tieto cukry na naše zdravie. Vo väčšine prípadov v nich veľa pozitívnych látok rozhodne nenájdete. Iné to je ale v prípade pravého včelieho medu, s ktorého výhodami vás v našom článku oboznámime.

23.03.2021 00:00
seocentrum1, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Je to ten najlepší „liek“, ktorý vás postaví na nohy hneď. Poďte sa o tom ale presvedčiť, ako dokáže dobrý včelí peľ a med vaše zdravie podporiť.

Myslí na vaše srdce

Kvalitný včelí med je skvelý pre množstvo látok, ktoré v sebe obsahuje. Jeho veľkou výhodou však je, že vás ochraňuje pred chorobami srdca a krvných ciev. A to všetko kvôli flavonoidom, potravinovým antioxidantom, ktorých ma naozaj veľa. Takže ak si dáte napríklad 50 gramov medu denne, vaše srdce sa vám určite poďakuje.

Zbaví vás depresie

Čoraz menej času a viac práce či povinností spôsobuje ľudom stres. Farmakoterapia vás síce problému zbaví, no lieky časom a pri dlhodobom užívaná zanechajú na vašom tráviacom trakte veľmi nepríjemné stopy.

Dá sa tomu ale vyhnúť. Prírodným antidepresívom bez vedľajších účinkov môže byť predsa aj med. Doprajte si ráno a večer niekoľko lyžíc surového chutného manuka medu a zbavíte sa chronickej únavy, apatie aj stresu.

Aj podľa odborníkov je med najlepší liek na neurózy a nespavosť, zlepšuje pamäť a vyživuje mozog.

Zlepší vám imunitu aj trávenie

Med je veľmi prospešný aj pre žalúdok a pečeň. Dajte si ho vždy ráno a vredy, zápal žalúdka a pankreatitída sú preč! Dbajte na to, aby bol v tej najvyššej kvalite a okrem podpory pečene pomôže aj vašej imunite.

Med je považovaný aj za vynikajúce probiotikum, pretože obsahuje až šesť druhov laktobacilov a štyri druhy bifidobaktérií. Obnovuje prospešnú mikroflóru tela, zlepšuje tonus, zvyšuje hemoglobín, a lieči anémiu.

Zabudnite teda na sladkosti a doprajte si zdravý med, ktorý má množstvo vynikajúcich látok a vlastností.

chyba