Imunita kedysi a dnes

Vo viktoriánskej dobe mali ženy prirodzene niekoľkonásobne viac pohybu, spaľovali aj okolo 4000 kalórií denne. Ľudia chodili za prácou denne kilometre pešo. Predstavte si, že by nebola diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou a áno, tam niekde v strede medzi nimi, by bolo vaše pole, kde by ste chodili každý deň tvrdo pracovať. A čo my? Sme na tom lepšie alebo horšie ako naši prastarí rodičia? A ako účinne vieme našej imunite pomôcť?

24.02.2021 00:00
avenatura, PR článok, reklama, nepoužívať

Žili naši predkovia zdravšie?

Pre odpoveď ani nemusíme chodiť ďaleko. Stačí keď si porovnáme životný štýl našich starých alebo prastarých rodičov a ten náš. Ja sama za seba môžem povedať, že ten rozdiel je priepastný:

Ja: Používam auto a výťah na dennej báze.

Moja prababička: Denne dochádzala za prácou a naspäť peši.

Ja: Vďaka hojnosti potravín si môžem dopriať veľké porcie jedla denne, aj nad rámec, aký potrebujem.

Moja prababička: Bola učená žiť skromne. Rodiny boli väčšie a jedlo si medzi sebou rozdeľovali do menších porcií.

Ja: Stravujem sa v reštauráciách a fastfoodoch. Je to rýchle, lacné a dostupné.

Moja prababička: Jedla doma svoju vlastnú domácu stravu. Mala pod kontrolou, čo dáva do jedla. Pestovala si svoju vlastnú zeleninu, chovala vlastné zvieratá na mäso.

avenatura, PR článok, reklama, nepoužívať

Je zrejmé, že naši predkovia sa viac hýbali a jedli kvalitnejšie potraviny. My sa hýbeme menej a kvalita potravín, ani zďaleka nie je taká ako v minulosti.

Preto je v súčasnej dobe také dôležité okrem zdravého jedálnička venovať svoju pozornosť aj výživovým doplnkom. Tie dokážu v mnohom pomôcť a postaviť našu oslabenú imunitu na nohy.

Ako funguje ?

Dnešná doba je v niečom desivá a v niečom zázračná. Zázračná je v tom, že veda nám vie preukázať obrovskú službu.

Vedci, ktorí tvoria súčasť značky AVE NATURA® (fyzik Ing. Ladislav Peš a chemik Ing. Michal Molnár), si na začiatku projektu položili otázku, ako by znalosti, ktoré mali naši predkovia mohli pomocou súčasnej vedy ešte viac pozdvihnúť a využiť ich čo najúčinnejšie pre ľudský organizmus. Vyvinuli metódu extrakcie AVE ACTIVE®, v ktorej využili poznatky nielen z oblasti chémie, ale aj kvantovej fyziky. Extrakty získané našou metódou sa vďaka nej v tele veľmi dobre vstrebávajú. Ich účinné zložky sú totiž vo forme veľmi malých polarizovaných častíc. Týmto spôsobom bol vytvorený aj Elixír, výnimočný doplnok stravy, ktorý ponúka komplexný zdroj antioxidantov.

+1
chyba