Zimné prechádzky a ich benefity pre zdravie

Keď sa vonku ochladí a teploty sa priblížia bodu mrazu, motivácia vyraziť na prechádzku zimnou prírodou sa často znižuje, rovnako ako ortuť teplomera. Prechádzky v chladnom počasí však prinášajú mnohé benefity pre zdravie nášho tela aj ducha. Pokiaľ Vás zaujíma aké, čítajte ďalej.

19.02.2021 00:00
thermolka, PR článok, reklama, nepoužívať

Prechádzky posilňujú srdce, prospievajú cievam, zrýchľujú metabolizmus, podporujú imunitu a zlepšujú kvalitu spánku. Výpočtom benefitov a pozitívnych účinkov pohybu na čerstvom vzduchu v prospech ľudského zdravia by sme mohli pokračovať do nekonečna. To, že je pravidelný pohyb v prírode prospešný pre telo aj jasnejšiu myseľ, nie je žiadnou novinkou. Bez pohybu tuhnú svaly a telo je menej pohyblivé. Fyzická kondícia je hlavne pre toto zimné obdobie dôležitá. V prírode človek načerpá silu, upokojí sa, vyčistí si hlavu a pretiahne celé telo.

Ako si užiť pohyb aj v zime?

Motivácia vyjsť do chladného počasia môže byť občas veľmi nízka. Preto je vhodné si z prechádzky urobiť rituál, na ktorý si vymedzíte určitý čas počas dňa a preložíte ho niečím príjemným. Máte radi čaj? Vezmite si so sebou termosku obľúbeného bylinkového čaju. Radi počúvate hudbu alebo zaujímavé rozhovory? Vezmite si so sebou slúchadlá a započúvajte sa. Prechádzka vám utečie takou rýchlosťou, že nakoniec prejdete ešte väčší diaľku, než ste si prvýkrát vytýčili.

Skúste do prechádzky zapojiť aj mierne cvičenie. Začnite jemným natiahnutím, následne do chôdze zapojte jednoduché výpady alebo drepy. Buďte kreatívni. Blízke lavička vám môže slúžiť ako miesto pre odpočinok, rovnako tak dobre ako nástroj pre cvičenie. Na lavičke možno vykonávať sklápačky alebo kliky. Dlhé schody môžete rovno vybehnúť alebo je vyjsť dvakrát. Možností je nespočetné množstvo. V okamihu rozprúdite metabolizmus a prekrvíte všetky končatiny. Ľahko posilníte svaly vášho tela a prechádzka sa tak jednoducho stane vašim novým tréningom. Čoskoro uvidíte, že sa do pohybu nebudete musieť nútiť a budete ho sami vyhľadávať.

V neposlednom rade – dýchajte. Správne dýchanie je často opomínané, má však na ľudský organizmus blahodarný vplyv. Väčšina z nás dýcha do hrudníka. Oveľa lepšie je dýchanie do brucha, a to nielen pri aktivite, ale kedykoľvek. Hlboké nádychy do brucha upokojujú telo a uvoľňujú psychický stres. Zapamätajte si, že najmä v zimnom období je vhodné dýchať nosom. Chĺpky v nose filtrujú studený vzduch plný baktérií. Navyše zapojíte dolnú časť pľúc a odľahčíte srdcu. Takže nádych, výdych, úsmev a hurá von!


odkaz
thermolka, PR článok, reklama, nepoužívať

Po pohybovej aktivite si doprajte masáž s osvedčeným pomocníkom z lekárne!

Nie je nič príjemnejšie, ako sa po aktívnom čase odmeniť príjemnou masážou. Práve tou môžete predísť svalovej únave alebo stuhnutosti kĺbov a chrbta. Pre príjemnú masáž je vhodné použiť hrejivé mazanie Thermolka. Konopný olej, ktorý zvyšuje odolnosť pokožky voči negatívnemu pôsobeniu okolitého prostredia, v kombinácii s jedľou sibírskou známou pre svoje blahodarné účinky pri reumatizme a gaštanom, ktorý zlepšuje prekrvenie pokožky alebo eukalyptom pôsobiacim proti bolesti, tvorí originálnu receptúru. Thermolka sa v tenkej vrstve vmasíruje do pokožky v mieste ťažkostí. Unikátna kombinácia gáfru, vanilky a kapsaicínu zo štipľavých papričiek zaručuje výrazný ZAHRIEVACÍ efekt. Bylinný gél s okamžitým účinkom zahreje, prehreje a uľaví. Je to overený pomocník, ktorého sa oplatí mať vo svojej domácej lekárničke, a to nielen počas zimného obdobia. Tento luxusný produkt vám pomôže pri svalovej únave, stuhnutosti kĺbov a chrbta, pomôže aj s nedostatočným prekrvením končatín, ktoré sú inak studené. Vďaka Thermolke sa vám zvýši celková chuť k pohybu a prechádzka v tomto období bude pre vás ešte viac príjemná.

Nakoniec nezabudnite, že v chladnom počasí je nutnosťou zvoliť vhodnú obuv a teple sa obliecť. Vrstvite. Správna vrstva oblečenia vám pri zimnej prechádzke príde vhod.

chyba