Syndróm karpálneho tunela – hrozba 21. storočia!

Tiež vás zaujíma, čo sa ukrýva pod pojmom choroby z povolania? Jedná sa o označenie stále častejších zdravotných komplikácií, ktoré vznikajú v dôsledku nepriaznivých faktorov pôsobiacich tam, kde stereotypne vykonávate každý deň svoju prácu. Pokiaľ Vás zaujíma, či sa tento problém môže dotknúť aj vašej osoby, čítajte ďalej.

19.02.2021 00:00
karpal akut, PR clanok, reklama, nepouyivat

Čo je choroba z povolania?

Medzi choroby z povolania radíme tie, ktoré sú spôsobené jednostranným zaťažením určitých častí tela – ruky, nohy, chrbát, kĺby … Ako najčastejšia choroba z povolania je u nás chápaný tzv. syndróm karpálneho tunela. Táto komplikácia postihuje nielen osoby pracujúce pri počítači, profesionálnych hudobníkov, ale aj robotníkov.

Často sa tiež syndróm karpálneho tunela rozvíja u diabetikov a u osôb prechádzajúcich rôznymi hormonálnymi zmenami ako je napríklad tehotenstvo alebo menopauza. Syndróm častejšie trápi ženy. Majú totiž menšie kosti a teda aj štrbinu karpálneho tunela. Sú preto k týmto ťažkostiam viac náchylnejšie.

Aké sú prejavy?

Syndróm sa prejavuje mravčením, tŕpnutím prstov a ich zníženou citlivosťou. Tieto prejavy sú často sprevádzané nepríjemnou bolesťou, ktorá sa môže objaviť v zápästí, v lakti alebo aj v ramene.

Primárny problém spočíva v opuchoch preťažených šliach, ktoré vedú karpálnym tunelom, teda štrbinou v zápästí. Tieto opuchy následne tlačia na mediánny (stredový) nerv, ktorý tadiaľ tiež prechádza a prenáša vzruchy v mozgu do ruky a do prstov. Výsledkom môže byť to, že postihnutá osoba nie je schopná poriadne hýbať nie len prstami, ale aj celou rukou.


odkaz
karpal akut, PR clanok, reklama, nepouzivat

Pomoc hľadajte v lekárni!

Ak robíte opakované pohyby zápästím, pretiahnite si každých tridsať minút ruky, zápästia, ramená a krčné svaly. Podporiť citlivé miesta môžete tiež vhodnými masťami z lekárne, ktoré dokážu nie len uľaviť postihnutej oblasti, ale zároveň pôsobiť preventívne. Skvelou voľbou je zdravotnícka pomôcka KARPAL AKUT, ktorá obmedzuje bolestivosť a zlepšuje citlivosť prstov. Obsahuje upokojujúce rastlinné extrakty z veroniky, prasličky, očianky a chmeľu. Vďaka tomuto zloženiu účinne bojuje s príznakmi karpálneho tunela (mravčenie, pálenie, tŕpnutie, oslabená citlivosť). Zdravotnícka pomôcka KARPAL AKUT prináša rýchlu úľavu. Pri pravidelnej aplikácii dochádza k prevencii vzniku tohto problému.

chyba