Zimný recept, ako sa zbaviť seborey raz a navždy

Trápi vás v zimných mesiacoch svrbenie pokožky hlavy a žlté šupinky vo vlasoch, ktoré pripomínajú lupiny? Tak zbystrite. Môže sa jednať o seboreu, ktorá dokáže veľmi znepríjemniť život. S pomocou špeciálnej konopnej kozmetiky sa jej môžete rýchlo zbaviť a predísť aj jej návratu.

12.02.2021 00:00
Capillus, PR článok, reklama, nepoužívať
V chladných zimných mesiacoch dostáva ľudský organizmus poriadne zabrať. Mrazivé počasie škodí najmä pokožke, ktorá vplyvom striedania teplôt šupinatí, praská a svrbí. Svoje o tom vedia ľudia trpiaci seboreou čiže seboroickou dermatitídou. K zhoršeniu dochádza práve v zime pri nosení pokrývok hlavy a pri prechodoch z tepla do zimy.

Čo je to seborea?

Seborea je chronické kožné ochorenie. Nie je závažné ani nákazlivé, ale môže sa prejaviť v každom veku. Objavuje sa skôr u mužov, a to z dôvodu vyššej aktivity testosterónu. Seborea sa najčastejšie vyskytuje vo vlasoch, a preto je často zamieňaná s lupinami. Hlavnými príznakmi sú totiž žltkasté mastné šupinky, ktoré sa z pokožky hlavy odlupujú. Na rozdiel od lupín sprevádza seboreu aj začervenaná pokožka a nepríjemné svrbenie.

Prečo vzniká seborea?

Príčiny vzniku seborey nie sú doteraz známe. Za ochorením stojí kvasinka rodu Malassezia, ktorá sa živí mazom na pokožke a produkuje olejovej kyseliny. Pri jej premnožení dochádza k zápalu a rýchlejšej tvorbe nových buniek. Odumreté kožné bunky sa potom prejaví ako šupiny, lupiny a chrasty. Spúšťačom seborey je najčastejšie stres a genetická predispozícia. Ďalej tiež mastná pokožka, nezdravý životný štýl (nadmerná konzumácia alkoholu a tukov) a nedostatok vitamínu B.

odkaz
Capillus, PR článok, reklama, nepoužívať


Porazte seboreu nákupom v lekárni!

Osvedčeným pomocníkom pri boji so seboreou, lupienkou alebo atopiou vo vlasoch je konope. Jednotkou na trhu je Capillus šampón seborea od značky Cannaderm. Vďaka svojmu prírodnému zloženiu nedráždi pokožku hlavy, a predovšetkým rýchlo a dlhodobo uľavuje od nepríjemného svrbenia. Konopný olej a extrakt pomáhajú k prirodzenej obnove pokožky. Soľ z Mŕtveho mora spoločne s grepovým semienkami ničia premnožené kvasinky. Pravidelným používaním šampónu tak vyriešite nielen akútny stav, ale aj opakovaný návrat ťažkostí. Pre efektívnejší účinok môžete zároveň používať Capillus vlasové sérum seborea.

Capillus šampóny z radu Cannaderm dostanete v lekárňach, zdravých výživách a na www.cannadermsk.sk.

chyba