Spoznajte kvalitný a plnohodnotný spánok!

Komplikácie spojené so spánkom alebo zaspávaním potrápia počas života pravdepodobne každého z nás. Dnešná uponáhľaná doba si vyberá svoju daň aj skomplikovaním prirodzeného procesu spánku a zaspávania. Je pravda, že jedna bezsenná noc vám väčšinou pokazí len nasledujúci deň, ale chronický a dlhotrvajúci nedostatok spánku dokáže ublížiť omnoho viac.

16.10.2020 00:00
neospan, pr clanok, reklama, nepouzivat

Štatistiky sú neúprosné

Skutočnosť, že každý druhý Slovák trpí nejakou poruchou spánku, je znepokojujúca. Ale tieto problémy sa zďaleka netýkajú len staršej generácie, ako si mnohí myslia. 47 % mladých ľudí v Slovenskej republike vo veku do 24 rokov priznalo, že nedokáže regulovať spánok. Veľakrát prebdejú celé noci, a potom zaspávajú v práci alebo v škole.

Základné podmienky pre spánok

Spať by sme mali v zatemnenej nepretechnizovanej miestnosti, kde nie sú žiadne zdroje hluku a svetla. Pred spaním sa odporúča miestnosť vyvetrať, aby v nej nebolo príliš teplo. Vzduch môže byť ľahko zvlhčený, pretože suchý zdravému spánku príliš neprospieva.

Ideálna dĺžka spánku je jasne stanovená

Dospelý človek potrebuje najmenej šesť, ideálne sedem, maximálne osem hodín spánku. Najdôležitejšia doba pre kvalitný spánok je od polnoci do štvrtej hodiny rána. Pokiaľ túto dobu „neprepásnete“, bude vaše telo opäť zregenerované, opravené a pripravené na ďalší deň.

Spánok cez deň nie je dobrý a telu neprospieva, pretože je nastavené inak. Výnimkou je len povestná „dvadsaťminútovka“ po obede, kedy žalúdok spracováva potravu, a my preto máme byť v úplnom kľude.

Účinná pomoc z lekárne

Existujú farmaceutické prípravky, ktoré sú vyvinuté špeciálne pre pohodlnejšie zaspávanie. Naviac napomáhajú uvoľniť a upokojiť telo od stresu a napätia, uľahčujú zaspávanie a výrazne zlepšujú kvalitu spánku. Je vhodné vyberať len tie, ktoré sú založené na prírodnej báze, a preto sú bezpečné a nenávykové.

odkaz
banner Neospan-SK 1650x928-px, pr clanok, reklama, nepouzivat

TOP voľba pre správnu spánkovú hygienu

Chcete spoznať silu zdravého spánku? Potom neváhajte a vyskúšajte doplnok stravy NEOSPAN forte vyvinutý práve pre zlepšenie spánkovej hygieny. Obsahuje jedinečnú kombináciu extraktov z valeriány, mučenky, chmeľu a oleja z kvetu pomarančovníka. Tie uľahčujú zaspávanie, zlepšujú kvalitu spánku a obmedzujú predčasné prebúdzanie. Pre rýchlejšie odznenie únavy je v zložení tiež horčík a vitamíny skupiny B pre upokojenie od stresu a napätia. NEOSPAN forte je na prírodnej báze, teda úplne bezpečný a nenávykový.

Prípravok Neospan je výživový doplnok s extra silnou dávkou valeriány lekárskej a s pomarančovníkom horkým, pre ľahšie zaspávanie a kvalitnejší spánok. Prípravok je ďalej obohatený o vitamíny B1, B2, B6 pre správnu činnosť nervovej sústavy a horčík, ktorý prispieva ku zníženiu únavy a miery vyčerpania.

chyba