Inkontinencia pod kontrolou

Únik moču sa stáva nočnou morou až pre tretinu žien po štyridsiatke. Strach z prejavov močovej inkontinencie pritom vedie v rade prípadov až k sociálnej izolácii, obmedzeniu pracovných aj voľnočasových aktivít, narušeniu sexuálneho života, stupňujúcemu sa stresu a ďalším komplikáciám.

18.09.2020 00:00
Foto: PR servis
simply you, PR článok, nepoužívať

Ako inkontinencia alebo únik moču je označovaný stav, keď človek nie je schopný zadržať moč alebo kvapky moču. Ťažkosti so samovoľným únikom moču pritom začínajú celkom nenápadne. Najprv sa môže jednať len o pár kvapiek pri smiechu, kašli alebo pri zvýšenej fyzickej aktivite. Neskôr sa však z niekoľkých kvapiek môže stať pomerne vážny problém.

Aký je štartér?

O inkontinencii hovoríme, ak je porušená súhra svalov v oblasti panvového dna. Buď ochabne zvierač v močovej trubici alebo sa stane svalovina močového mechúra dráždivejšia. To následne vedie k predčasným sťahom mechúra.

Veľmi častou príčinou inkontinencie je menopauza, teda pokles hladiny estrogénov v organizme ženy. Takzvaná stresová inkontinencia, teda únik moču, ku ktorému dochádza napríklad pri kašli, smiechu, kýchnutí, zápche alebo fyzickej námahe, patrí medzi obvyklé typy úniku moču sprevádzajúce toto obdobie. Našťastie sa tento problém dá zmierniť alebo dokonca vyriešiť niekoľkými spôsobmi.

Ako postupovať?

1. Nebojte sa o inkontinencii hovoriť a navštívte svojho lekára.

Pokiaľ dôjde k úniku moču, je vhodné sa poradiť s lekárom o vzniku ťažkostí. Len lekár dokáže správne diagnostikovať o aký druh inkontinencie sa jedná a aká je vhodná liečba.

2. Posilňujte svaly panvového dna pomocou Kegelových cvikov.

Tie vám pomôžu pri spevnení svalov panvového dna a zvierača, čím môže dôjsť k výraznému zlepšeniu alebo vyliečeniu stresovej inkontinencie.

3. Doplňujte izoflavóny a lignany.

Pre obdobie menopauzy, v ktorom sa únik moču vyskytuje najčastejšie, je typický pokles hladiny ženských pohlavných hormónov – estrogénov. Tento pokles negatívne ovplyvňuje stavbu a funkciu dolných ciest močových. Práve izoflavóny a lignany dokážu nedostatok estrogénov veľmi dobre vyvážiť. Oba fytoestrogény je vhodné dodávať organizmu napríklad pomocou výživových doplnkov.

odkaz Foto: PR servis
simply you, PR článok, nepoužívať

Lekáreň pozná riešenie!

Už roky zbiera skvelé referencie unikátny výživový doplnok IVE Inkontinstop, ktorý je vytvorený špeciálne pre ženy v menopauze a po nej. Jedná sa o nehormonálny prípravok, ktorý obmedzuje nutkavú potrebu častého močenia a únik moču, keďže sa v jeho zložení nachádza EFLA – extrakt zo semien tekvice obyčajnej, a ďalej suché extrakty z vňate Ďateliny lúčnej a z plodov sóje. Prípravok bol kladne posúdený Úradom verejného zdravotníctva a je zaradený do distribúcie v lekárňach.

Ive InkontinStop je na trhu uvedený ako výživový doplnok a registrovaný na Úrade verejného zdravotníctva. IVE je nehormonálny a je vytvorený primárne pre ženy v menopauze a po nej. IVE obsahuje EFLA – extrakt zo semien tekvice obyčajnej, ktorý pomáha udržať štandardný počet návštev WC. Obsahuje tiež suchý extrakt z vňate ďateliny lúčnej, suchý extrakt z plodov sóje a suchý extrakt zo semien ľanu siateho a tiež Microzome flavonolignanový komplex (spevňujúca látka: dextrín, emulgátor: lecitín, extrakt zo semien pestreca mariánskeho, spevňujúca látka: citrusový pektín, olej zo semien tekvice).

chyba