5 skvelých tipov, ako využiť voľný čas, keď za oknom zúri koronavírus

Napriek neustále sa šíriacemu vírusu, nie sme v rámci hraníc našej krajiny obmedzení žiadnymi prísnymi opatreniami. Avšak, mnohí z nás si svoje zdravie chránia a predsa len sa rozhodnú v rámci lepšej bezpečnosti a ochrany zdravia zostať doma. Ako sa ale pri pohľade z okna na krásnu a jesenným počasím sfarbenú prírodu zamestnať a vyplniť si všetok voľný čas, ktorý je viac menej obmedzený na trávenie voľných chvíľ v interiéri?

21.09.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto: ,

Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým sa aj počas jesene dobre odreagujete, a to všetko bez toho, aby ste boli nútení opustiť bezpečie svojho domova a vystaviť seba alebo členov rodiny ohrozeniu.

1. Vyberte sa do prírody

Hľadáte recept plný najlepších liekov na vaše trápenie, ktoré vás zbavia bolesti? Máte šťastie, príroda vám ich ponúka hneď niekoľko a v rôznych zdravých formách. A jednou z nich je aj niekoľkominútový pobyt v tomto prirodzenom prostredí, plnom čerstvého vzduchu, prospešných iónov, slnka a pozitívnej energie.

Stačí si vybrať konkrétnu oblasť, pripraviť auto a spríjemniť si cestu v ňom špeciálnymi deflektormi okien. Rýchlym tempom sa presuniete do ktorejkoľvek časti nášho kraja, ktorý je na krásnu prírodu a množstvo zelene skutočne bohatý.

Už niekoľko minút strávených v prírodných zelených priestoroch sa spája s rôznymi a významnými zdravotnými výhodami. Znižuje sa riziko cukrovky typu 2, kardiovaskulárnych chorôb, predčasného úmrtia a zlepšuje sa kvalita spánku.

Čerstvý vzduch má tiež pozitívny vplyv na hladinu stresu, krvný tlak, srdcovú frekvenciu a celkové zdravie. Aby ste ale pri miernom poklese vonkajších teplôt nenachladli, oblečte si pohodlné a štýlové pánske kožené bundy.

2. Urobte si plán, kam v Bratislave

Napriek tomu, že jedným z hlavných pravidiel správania sa počas vírusových epidémií je minimálna návšteva preplnených miest, na koncert sa stále môžete dostať. Ak to chcete urobiť, stačí sa pripojiť na internet a pozrieť sa kam ísť v Bratislave za zábavou.

Virtuálne prehliadky a koncerty sú zadarmo a navyše si ich môžete užiť z pohodlia svojej obývacej izby a sedačky. Aj takáto alebo iná digitálna kultúra vám môže váš voľný čas veľmi dobre vyplniť a karanténa už možno nebude pre vás tak nepríjemná.

3. Využite voľný čas na učenie

V tomto náročnom období, kedy sa musíme vyhýbať kontaktom a spoločenským podujatiam, je dôležité nepodceňovať ani vaše kognitívne schopnosti. V ich podpore a rozvoji vám pomôže samovzdelávanie, na ktoré máte teraz ten najlepší čas. Možno je to skvelá príležitosť, ako prehodnotiť svoj spôsob života a zamerať sa na to, čo je skutočne podstatné. Ako je napríklad osvojenie si celosvetovo uznávaného cudzieho jazyka.

4. Prečítajte si zaujímavú knihu

Čítanie je rovnako ako všetky vyššie spomenuté činnosti neuveriteľne dôležité, posilňuje náš mozog a podporuje fungovanie predstavivosti. Bohužiaľ, moderné tempo života nás často o tento príjemný relax pripravuje. Teraz to môžete všetko napraviť a dobehnúť. Vezmite si z police knihu, ktorá vám pomôže zabudnúť na nepríjemnú situáciu a využiť čas efektívne a s bonusom v podobe lepšieho zdravia.

5. Trávte čas so svojou rodinou

Ešte donedávna sme sa viacerí sťažovali na to, že životné tempo je rýchle a času málo. Súčasná situácia sa však postarala nielen o spomalenie ekonomiky, ale aj života. A to je „skvelá“ príležitosť na trávenie voľných chvíľ s tými, ktorí sú vám najbližší.

Teraz je ten najlepší čas, spoločne sa zabaviť s deťmi, manželom alebo rodičmi. Môžete napraviť nedostatok komunikácie a začať tráviť spolu viac chvíľ, ktoré sú pre naše osobné blaho, šťastie a zdravie veľmi vzácne a potrebné.

chyba