Jasná STOPka pre chrápanie!

Kto by to nepoznal? Celý deň sa tešíte na zaslúžený odpočinok, ale keď príde na lámanie chleba, nemôžete zaspať, pretože váš spolunocľažník chrápe, až sa hory zelenajú. Pokiaľ vás zaujíma ako zastaviť príval týchto uši drásajúcich zvukov, čítajte ďalej!

29.07.2020 00:00
Simply you, PR článok, nepoužívať Foto:

Ešte niekoľko rokov dozadu sa chrápanie nepovažovalo za zdravotnú komplikáciu, ale skôr za spoločenský problém, ktorý sa partneri snažili ututlať pred okolím. V súčasnosti je tomu inak. Chrápanie už dávno nie je tabu a dokonca sa uvádza ako jedna z častých príčin rozvodov.

Čo prezradia čísla?

Odborné výskumy ukázali, že viac ako štyridsať dva percent populácie v noci chrápe. Najčastejšiu skupinu tvoria ľudia, ktorí pokorili hranicu veku šesťdesiat a viac rokov. Tu s týmto problémom bojuje až šesťdesiat percent mužov a štyridsať percent žien.

Čo je chrápanie?

Jedná sa o veľmi nepríjemný zvuk, ktorý je spôsobený predĺženým mäkkým poschodím, ktoré sa pri nádychu a výdychu chveje. Svaly sa totiž v noci povolia, dýchacie cesty sa zúžia a viac vibrujú. Existuje mnoho faktorov, ktoré môžu chrápanie zhoršovať. Napríklad alkohol alebo tabletky na spanie ešte viac uvoľňujú svaly. Nadváha zase spôsobuje tlak na dýchacie cesty. Nachladnutie, alergie či výrastky na nosnej sliznici môžu nos blokovať a nútiť človeka dýchať ústami.

Čo podniknúť?

  • Príprava na spánok

Kto je pripravený, nie je prekvapený. Skúste meniť polohy behom spánku, pretože niektorí ľudia chrápu, len pokiaľ sú v určitej pozícii. A pred uložením sa do postele nezabudnite dôkladne miestnosť vyvetrať.

  • Časovače

Na súčasnom trhu sa dajú zaobstarať hodinky proti chrápaniu, ktoré majú špeciálny senzor zaznamenávajúci chrápanie. Tie pri náznaku chrápania vyšlú elektrický impulz, ktorý by mal nežiadúci zvuk zastaviť. Fungujú podobne ako zamľaskanie druhého človeka.

  • Zátky do uší – nočná spása!

Kdeže. Títo pomocníci slúžia skôr k uchlácholeniu, keďže neuškodia, ale tiež bohužiaľ nepomôžu. Táto „barlička“ nepríjemné zvuky len tlmí.

  • Čo sa ešte dá podniknúť?

Lekári tiež odporúčajú pred spaním nefajčiť, keďže fajčenie spôsobuje mierny opuch hrdla a dýchacích ciest. Vhodné je taktiež nekonzumovať alkohol, keďže po požití dochádza k ochabnutiu svalov v krku.

odkaz Foto: PR servis
Simply you, PR článok, nepoužívať

Účinná pomoc z lekárne

Špeciálne nosné či ústne spreje majú fungovať na jednoduchom princípe. Majú za úlohu zvlhčiť sliznice mäkkého poschodia a natiahnuť dýchacie cesty. Skvelé referencie a úspech žne novo posilnený ústny sprej PSSST!® FORTE s obohateným zložením pre maximálny účinok. Tento doplnok stravy obsahuje účinnú zložku VOLUME CONTROL COMPLEXTM, ktorá je jedinečnou kombináciou deviatich rastlinných extraktov a látok, ktoré pôsobia na mäkké časti horných dýchacích ciest.

Doprajte kľudný spánok sebe aj svojmu okoliu!

chyba