Letné športy vás vyzbroja do plaviek a pohladia na duši

V zdravom tele zdravý duch! Známy výrok, ktorý poznali už starí Gréci, a tí vedeli o čom hovorili. Čo k tomuto harmonickému stavu napomáha?

06.07.2020 00:00
digiline, PR článok, nepoužívať Foto:

Každý z nás sa cíti lepšie, keď je zdravý. Väčšinou to však zistíme, až keď je naše zdravie nalomené, ale ako sa hovorí: „Lepšie neskoro ako nikdy.“ (žeby aj toto povedali v Grécku?). Pohyb je odpoveďou na mnohé problémy, a v ideálnom prípade mnohým problémom pomáha predchádzať. Aj keď sa v tejto uponáhľanej dobe ospravedlňujeme sami pred sebou pre nedostatok času, športových možností je stále viac ako výhovoriek.

Hýbme sa a budeme šťastní

Celkové zdravie súvisí s naším fyzickým aj psychickým nastavením. Na obe stránky dobre pôsobí pohyb, kedy vyplavujeme endorfíny, ktoré poznáme ako hormóny šťastia. Pohybové (športové) aktivity by mali byť teda pravidelne zaradené v našom harmonograme. Pokiaľ tomuto režimu podľahneme, zistíme koľko pozitív nám to môže do života priniesť: zlepšenie kondície, peknú figúru, relax, psychohygienu a v neposlednom rade aj príležitosť na stretnutie s priateľmi alebo spoznávanie nových známostí.

Leto ponúka niekoľko príjemných športových aktivít od kolektívnych hier ako je plážový volejbal, bedminton či hádzanie taniera k aktivitám zameraným viac na synergiu s mysľou, ako je jóga, napríklad aj niekde v parku. Pokiaľ máte radi prírodu s pribúdajúcimi slnečnými dňami sa môžete vybrať bicyklovať, korčuľovať, behať alebo ísť na túru. Odporúčaný denný limit 10-tisíc krokov prejdete raz dva, uvidíte krásy prírody či mesta a budete sa cítiť fit.

Foto: Freepik.com
digiline, PR článok, nepoužívať

V športovej výbave by vám nemalo chýbať

Aj keď k poraneniu môže prísť kedykoľvek a kdekoľvek, s každým športom sa táto možnosť stáva prirodzenejšou. Preto sa pre každý prípad oplatí so sebou nosiť šikovnú prvú pomoc v podobe Bionect® Control Spray, ktorý sa ľahko aplikuje, chráni ranu pred infekciou a vďaka zloženiu účinných látok, ako je kyselina hyalurónová, metalické striebro a vitamín E podporuje hojenie a znižuje bolesť rán. Navyše je vhodný aj na atletickú nohu – plesňové infekčné ochorenie kože na nohách. Strach z poranenia už viac nemusí byť vašou výhovorkou. Bezpečne športujte za lepšou náladou.

Foto: Bionect.sk
Bionect sprej s krabickou 2019-mensi
chyba