Citlivé zuby a ďasná?

Množstvo ľudí trápia citlivé zuby a ďasná. Tento stav je nezriedka bolestivý. Naučte sa mu predchádzať pomocou ústnej vody Curasept. Nájdete ju aj v drogériách DM.

30.06.2020 00:00
curasept, PR článok, nepoužívať Foto:

Množstvo ľudí trápia citlivé zuby a ďasná. Tento stav je nezriedka bolestivý. Naučte sa mu predchádzať pomocou ústnej vody Curasept. Jej špeciálne zloženie s dusičnanom draselným a esenciálnymi olejmi sa postará aj o citlivejšiu ústnu dutinu.

Citlivé zuby a ďasná – aká je ich príčina?

Citlivé zuby trápia najmä ľudí s obnaženými zubnými krčkami. Podľa portálu Primar.sme.sk však môže ďasno poklesnúť aj kvôli zlej hygiene, zubnému kameňu a zápalu. Následne sa odkryjú citlivé miesta pokryté zubovinou. Cez ne potom prenikajú dráždivé podnety priamo k nervom v zubnej dreni. Tie vnímame v mozgu ako bolesť.

Citlivé zuby nás môžu potrápiť pri maškrtení sladkostí, lízaní zmrzliny, či pití horúcich nápojov. Časom sa musíme vysporiadať aj s bolesťou pri ústnej hygiene. Používanie určitého druhu zubnej kefky, zubnej pasty alebo ústnej vody nám vie dať zabrať.

Čo pomáha pri citlivých zuboch?

zubná pasta špeciálne pre pre citlivé zuby s obsahom dusičnanu draselného

ústna voda špeciálne pre citlivé zuby bez obsahu alkoholu a dráždiacich zložiek

● stop častej konzumácii kyslých potravín (citrusy), sladkostí a sladených nápojov, či smoothies

● používanie mäkkej zubnej kefky dvakrát denne

● stop konzumácii veľmi studených alebo, naopak, veľmi horúcich jedál

● chemická desenzibilizácia u stomatológa

Foto: Curasept
curasept, PR článok, nepoužívať

Ústna voda Curasept – riešenie pre citlivé zuby a ďasná

Ústna voda Curasept Daycare Sensitive predstavuje kompletnú starostlivosť a ochranu pre zdravé zuby a ďasná. Vďaka zloženiu s dusičnanom draselným a fluórom znižuje citlivosť. Obsahuje tiež esenciálne oleje (z mäty, thymolu, eukalyptu a metylsalicylátu). Jej špeciálne zloženie sa postará o ochranu vašich zubov pred zubným kazom, zníži sa bakteriálny povlak, ktorý môže spôsobiť podráždenie ďasien, posilní sa zubná sklovina. Ústna voda navyše neobsahuje SLS, alkohol ani penotvorné zložky, takže nedráždi sliznicu. Pre zdravé zuby, ďasná a svieži dych si ňou vyplachujte ústnu dutinu aspoň dvakrát denne.

Vlastný výskum, vývoj, neustála inovácia a prístup zameraný na pacienta – to sú hlavné charakteristiky spoločnosti Curasept. V ponuke produktov dentálnej hygieny máme široké spektrum ústnych vôd, zubných pást, kefiek, nití… Zameriavame sa na konkrétne problémy ústnej dutiny, cudzie nám nie sú ani eko bio výrobky. Všetky ich nájdete aj v sieti drogérií DM.

chyba