Nášmu telu pristane pohyb. Rozhýbte ho po období karantény ľahko a v pohodlí domova

Domáca karanténa sa podpísala na mnohých z nás. Znížený pohyb, neobmedzený prístup do chladničky, domáce vypekanie. Nie je tak prekvapením, že mnohí z nás si z tohto náročného obdobia „odnášajú“ pár kíl navyše. Ukážeme vám, ako sa postupne dostať do pôvodnej kondície. Budete sa tak cítiť opäť príjemne vo vlastnom tele. Inšpirujte sa cvičením v spoločnosti minerálnej vody Magnesia GO.

26.06.2020 00:00

Inšpirácie, ktoré vám prinášame, sú vhodné pre každého. Aj pre tých z nás, ktorí, či už zo zdravotných alebo iných dôvodov, nie sú uspôsobení pre náročné silové cvičenia. Dostať sa do kondície a cítiť sa zdravo môžete aj vďaka niekoľkým jednoduchým cvikom, ktoré si môžete pokojne zacvičiť v pohodlí domova. Nepotrebujete k tomu žiadne stroje či špeciálne vybavenie. To, čo ale musíte nájsť, je odhodlanie a následne pevná vôľa. Základom je totiž hýbať sa pravidelne.

Začať s cvičením je ideálne práve teraz. Po období obmedzení a domáceho režimu sa totižto vraciame pomaly do práce a pôvodného nastavenia, a to môže byť pre telo značne zaťažujúce. Potvrdzuje to aj trénerka a výživová špecialistka Nutriadapt Veronika Hanáková. „Prechod z režimu, keď sme boli doma, do toho pôvodného, v ktorom sme fungovali pred vyše troma mesiacmi, môže so sebou prinášať rovnaký stres ako ten, ktorý sme zažívali, keď sa začalo všetko zatvárať. Preto je dobré sa naň pripraviť cvičením a vhodným pitným režimom,“ uviedla.

Osvojte si jednoduché cvičenie, ktoré v rámci série štyroch videí pre vás pripravila minerálna voda Magnesia spolu s Veronikou. Každá zo sérií sa začína cvikom na rozohriatie a rozprúdenie kardiovaskulárneho systému. Tento cvik je dôležitý, aby sa vaše telo pripravilo na nasledujúce cvičenie a bezproblémovo ho zvládlo. „Všetky cviky, ktoré som navrhla, sa dajú jednoducho odcvičiť doma alebo na záhrade a nezaberú veľa času,“ uviedla Veronika.
Minerálnu vodu Magnesia GO použite aj v rámci... Foto: PR servis
Seesame, PR článok, nepoužívať Minerálnu vodu Magnesia GO použite aj v rámci zostáv a stále ju majte poruke

Nielen pohyb, ale aj vyvážená strava a pitný režim

V tom sa zhodujú všetci odborníci na zdravú výživu, ako aj lekári. K tomu, aby sme sa cítili zdraví a mali také aj výsledky u lekára, by sme mali dodržiavať životosprávu, ktorú naše telo ocení. Alfou a omegou je, samozrejme, vyvážená strava. Nie nadarmo sa vraví, že sme to, čo jeme. Preto by sme si popri pravidelnom cvičení (takom, ktoré zodpovedá našim telesným možnostiam) mali dávať pozor i na dostatočný prísun bielkovín, zdravých tukov, vitamínov, vlákniny a minerálov. Rovnako tak je pri každom cvičení dôležité nezabúdať na dostatočný pitný režim v podobe stredne mineralizovanej vody. „Pri cvičení svojim klientom vždy odporúčam, aby sa pred začiatkom napili a priebežne pili aj v prestávkach počas cvičenia. Dopĺňanie horčíka v podobe minerálnej vody Magnesia je však ideálne aj počas celého dňa,“ dodala Veronika. Magnesia GO je neperlivá a má praktické 0,75 l balenie – môžete ju tak využiť aj v rámci cvičebných zostáv. Obsahuje prírodný horčík, ktorý pomáha proti kŕčom, stresu, únave a podporuje sústredenie, a zároveň má nízky obsah sodíka, čo prispieva k normálnemu krvnému tlaku. Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu je tak vhodná na každodenné pitie. Ak chcete odbúrať stres, naštartovať telo a načerpať energiu, pozrite si každý týždeň a hlavne si zacvičte novú sériu cvičení na facebookovom profile Magnesia.

Minerálnu vodu Magnesia GO použite aj v rámci... Foto: PR servis
Seesame, PR článok, nepoužívať Minerálnu vodu Magnesia GO použite aj v rámci zostáv a stále ju majte poruke

Magnesia GO obsahuje v jednej 0,75 l fľaši 129 mg horčíka.
V rámci zdravého životného štýlu a vyváženého pitného režimu dosiahnete priaznivé účinky horčíka pri vypití aspoň 0,3 l prírodnej minerálnej vody Magnesia.

• Horčík prispieva k správnemu fungovaniu svalov.
• Horčík prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému a k správnej funkcii psychiky.
• Horčík prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy.

Magnesia je potravina s nízkym obsahom sodíka. Znížená konzumácia sodíka prispieva k udržaniu normálnej hladiny krvného tlaku.

Veronika Hanáková, trénerka a výživová... Foto: PR servis
Seesame, PR článok, nepoužívať Veronika Hanáková, trénerka a výživová špecialistka Nutriadapt
chyba