Zabudnite na exotiku, ani doma však nezabudnite na ochranu pre slnkom...

Tento rok sa počas leta na exotické a prímorské dovolenky zo zrejmých dôvodov nevyberieme tak húfne ako po minulé roky. Ani pod domácim slnkom by sme však nemali zabúdať na primeranú ochranu pred slnečným žiarením...

17.06.2020 00:00
boiron, PR článok, nepožívať Foto:

Viac času na domácich kúpaliskách, pri jazerách, v aquaparkoch, na horách, ale aj v meste… Tohtoročné leto bude mať pre nás všetkých inú podobu. Ani pri nej by sme nemali zabúdať na ochranu pred slnkom. Aj keď nemá v našich zemepisných šírkach „doba bronzová“ také exotické odtiene ako v zahraničí, aj doma nám hrozí rovnaké riziko spálenia pokožky. A nielen pri vode a v prírode, ale aj v meste.

Slnko ako lekár…

„Slnko nášmu telu „svedčí“. Slnečné lúče ničia baktérie, urýchľujú hojenie otvorených rán. Vďaka ich pôsobeniu sa vytvára dôležitý vitamín D a človeku prinášajú aj jednoznačne pozitívne naladenie. Zoznam benefitov slnečného žiarenia na naše telo je oveľa dlhší,“ hovorí všeobecná lekárka pre dospelých MUDr. Jana Bendová.

Foto: PR servis
boiron, PR článok, nepožívať

Slnko ako nepriateľ…

Zároveň však dodáva, že každá minca má dve strany a slnečné žiarenie môže na koži vyvolať aj množstvo nežiaducich reakcií. „Napríklad akútnu solárnu dermatitídu – teda popálenie, ktoré sa prejavuje začervenaním a pálením pokožky, v závažnejších prípadoch až vytvorením pľuzgierov a opuchov. Dlhodobé pôsobenie UV žiarenia vyvoláva aj chronické zmeny na koži – starnutie pokožky, nepravidelnosti v pigmentácii kože, vznik suchej kože, vrások, ale aj nezhubných a niekedy aj zhubných novotvarov. Nadmerné UV žiarenie narúša imunitné reakcie organizmu a preukázateľne spôsobuje aj rakovinu kože. Vo vzťahu nášho tela a slniečka je teda potrebné nájsť tú správnu mieru rovnováhy. Jej základ spočíva v kombinácii správneho režimu pobytu na slnku a vhodnom výbere ochranných prostriedkov.“

Ako si vybrať správnu opaľovaciu kozmetiku?

To, čo sa zdá na prvý pohľad jednoduché, pri širokej ponuke opaľovacej kozmetiky na trhu až také jednoduché nie je. Pri výbere je však dôležité vsadiť na kvalitu, bezpečnosť a účinnosť. Aj preto je podľa doktorky Jany Bendovej potrebné čítať zloženie prípravkov, ktoré kupujeme. „Nielen preto, že ich aplikujeme priamo na kožu, ale aj preto, že sa v nich kvôli silnej ochrane pred slnkom nachádzajú chemikálie, ktoré môžu byť pre náš organizmus viac škodlivé ako samotné UV žiarenie.“

Najúčinnejšie prípravky sú také, ktoré poskytujú trojitú ochranu pred slnkom, teda chránia pokožku proti ultrafialovým žiarením A a B (UV-A a UV-B), ale aj proti IR-A, teda infračervenému žiareniu A, jednej z hlavných príčin starnutia. Špeciálny komplex ochrany proti infračervenému žiareniu typu A proti starnutiu pokožky spôsobenej slnkom obsahujú všetky prípravky Ladival®. Vďaka tomu bola prvou značkou v Európe, ktorá poskytuje trojnásobnú ochranu pred slnečným žiarením.

Ladival® – Na kožu ide len to, čo je treba..

Zásada „menej je niekedy viac“ plne platí o novej generácii slnečnej ochrany Ladival®. Prípravky neobsahujú vonné látky, konzervačné látky, parfumy, farbivá ani chemické emulgátory (tzv.PEG).

Ladival® – Keď je hnedá hnedšia…

Okrem vysokokvalitných organických a minerálnych prémiových filtrov proti slnečnému žiareniu obsahujú niektoré produkty novej generácie slnečnej ochrany tosilín s betaglukánom a fotolyázu. Tieto prírodné látky zabezpečujú okrem ochrany kože aj rýchlejšie a prirodzené opálenie a predĺženie opáleného vzhľadu, napomáhajú regenerácii pokožky a zachovaniu mladistvého vzhľadu.

Ladival® – Pred aj po opaľovaní a pre všetkých…

Prípravky slnečnej ochrany Ladival® sú vyvinuté tak, aby spĺňali potreby jednotlivých typov pleti – od normálnej, cez citlivú až po obzvlášť náročnú pokožku a aby sa dali využiť na každom kúsku tela, napríklad aj na ochlpené miesta alebo vlasovú pokrývku ale aj na tetované časti tela. Prednosťou ponuky je výber zo širokej a komplexnej línie produktov pred aj po opaľovaní, výber ochranného faktoru SPF v škále 10 – 50 +, pre špecifické typy pleti, rovnako ako aj pre rôzne účely (napr. pre relaxačné slnenie, šport, pohyb v meste, či pod make-up). Známkou spoľahlivosti prípravkov je aj fakt, že ich ponúkajú výhradne lekárne.

Foto: PR servis
boiron, PR článok, nepožívať

Ladival® – Ako eco-voľba…

A voľbou Ladivalu® sa staneme aj eco friendly. Prípravky totiž neobsahujú žiadne mikroplasty a v súlade s tzv. Havajským zákonom na ochranu morských živočíchov (Hawaii reef law) z roku 2018, ktorý však vojde do platnosti až v roku 2021, nespôsobujú poškodzovanie koralov a morskej flóry. Aj keď sa síce tento rok nevyberieme na miesta života koralov, zvyšky opaľovacích krémov končia aj vo vode našich jazier, kúpalísk, či prírodných nádrží. Nezaslúžia si aj tieto plochy naším výberom eco-friendly opaľovacieho prostriedku rovnakú pozornosť?

Ladival® – Krásna a bezpečná aj v meste…

Ak si zvolíte „Urban leto“ pred slnečnými lúčmi sa neschováte ani v meste. Betónové povrchy do seba nasávajú teplo a odrážajú slnečné lúče. Na otvorených a nekrytých plochách môže dokonca teplota dosahovať až 50°C. Žiarenie preniká aj cez sklá áut, či budov a nevyhneme sa mu ani v tieni. Používanie ochrannej opaľovacej kozmetiky má teda význam aj v meste.

Prípravky slnečnej ochrany Ladival® sa dokonca môžu stať súčasťou vašej make-up výbavy! Tie, ktoré sú určené pre tvárovú kozmetiku viditeľne redukujú existujúce pigmentové škvrny na tvári a zabraňujú vzniku nových, redukujú znaky starnutia spôsobeného slnkom, vrásky a zjednocujú tón pleti. A pokiaľ už teda budeme asi tráviť toto leto aj viac času v meste ako podkladový krém pod make-up nás uchránia nielen pred slnečnými lúčmi, ale aj pred vplyvmi znečisteného mestského prostredia.

Vďaka účinnej slnečnej ochrane na každom kúsku tela a pri každom type kože teda dokáže byť aj naše „URBAN LETO“ bezpečné.

chyba