Schudnite do plaviek múdro! Podporte proces trávenia a zažívania!

Leto klope na dvere a plavková sezóna je opäť tu! Ako sa zbaviť nadbytočných zimných kilogramov, ktoré vašej postave dvakrát nelichotia? Uvidíte, že je to jednoduchšie, ako si myslíte. Pokiaľ sa vás nadbytočné kilá stále držia ako kliešť, je čas zaradiť do svojho plánu na chudnutie niekoľko pevných pravidiel.

05.06.2020 00:00
simply you, PR článok, nepoužívať Foto:

Chudnutie je proces, ktorý je potrebné poriadne naštartovať, aby mohlo dôjsť k postupnému váhovému úbytku. Aká je teda najľahšia cesta? Zmeniť jedálniček, podporiť svoje trávenie a tiež zaradiť pravidelný pohyb do svojho denného plánu.

Heslo dňa číslo 1: Chudnutie začína v hlave

Pri chudnutí je veľkou chybou zamerať sa len na fyzické aspekty – diétu a cvičenie. Jedlo má totiž tiež svoju emocionálnu stránku, keďže jeho konzumácia vyvoláva psychickú pohodu. Mozog reaguje na obľúbené jedlo vylúčením dopamínu, ktorý hrá dôležitú rolu pri potešení a tiež pri vzniku závislosti. Každý človek, ktorý stojí pred cieľom schudnúť natrvalo, musí najskôr pochopiť emočné napojenie na jedlo. Pred tým ako začnete jesť, sa najskôr samy seba spýtajte, či naozaj pociťujete hlad.

Heslo dňa číslo 2: Pohyb je základ

Problémy spojené s trávením často sprevádzajú nepríjemné pocity v žalúdku a pod rebrami, predovšetkým po jedle. Vyberte preto pre svoje telo pohyb, ktorý tieto pocity dokáže eliminovať. Správny pohyb určite patrí do denného plánu, keďže vždy bol a je dôležitý pre správnu harmóniu a telesnú rovnováhu. Čo napríklad vyskúšať povestnú jogu, kde sa naučíte nie len správne dýchať, ale tiež neustálym napínaním svalov pomôžete vyplaviť nežiadúce toxíny von z tela. V posledných rokoch sa preukázalo, že do určitej miery joga tiež stimuluje lymfatický systém. Joga je tiež známa pre stimuláciu vnútornej energie a pre redukciu stresu.

Heslo dňa číslo 3: Zelenina každý deň

Minimálna dávka zeleniny na jeden deň by mala byť 600 gramov. Ideálna je tá, ktorá je čerstvá a nie je tepelne upravená. Vhodné sú tiež šťavy z citrusov a citrónov. Výborným tipom, ktorý podporí váš tráviaci trakt je škorica. Toto jedinečné korenie má celú škálu schopností a niektoré z nich prispievajú k lepšiemu chudnutiu, keďže škorica podporuje odbúravanie tukov a prispieva k uľahčeniu trávenia.

Heslo dňa číslo 4: Bez vlákniny to nepôjde

Biele pečivo vymeňte za celozrnné. Sladkosti a koláčiky nahraďte ovocím, ktoré obsahuje rozpustnú vlákninu. Vláknina je dôležitá pre zlepšenie zažívania, zvyšuje objem stravy v žalúdku a vyvoláva pocit sýtosti. Dostatočný príjem vlákniny podporuje peristaltiku čriev a má pozitívny vplyv na trávenie.

odkaz Foto: PR servis
simply you, PR článok, nepoužívať

Múdro na redukčnú diétu!

Držíte redukčnú diétu, upravujete trávenie a zažívanie alebo konzumujete nedostatočnú či nekvalitnú stravu? Práve pre vás je určený osvedčený tradičný český prípravok z lekárne! UniLakt škorica sú vlákninové tablety obsahujúce probiotickú kultúru a riasu chlorella, ktorá napomáha k úprave trávenia a zažívania a podporuje detoxikáciu organizmu. V tomto jedinečnom doplnku stravy nájdete tiež škoricu, ktorá podporuje odbúravanie tukov a uľahčuje trávenie. V neposlednej rade je prípravok obohatený o vitamín C, ktorý udržuje normálnu funkciu imunitného systému. Práve ten býva vplyvom nevhodného stravovania často oslabený.

Unilakt škorica je výživový doplnok, ktorý podporuje odbúravanie tukov2, podporuje detoxikáciu organizmu1, a udržuje normálnu funkciu imunitného systému3. Unilakt obsahuje jablčnú vlákninu, 1zelenú riasu chlorella, 2škoricu, probiotickú kultúru Enterococcus faecium, 3vitamín C.

chyba