Podporte svoju psychickú pohodu!

Zlá nálada a rozladenosť v dnešnej uponáhľanej dobe postihuje väčšinu populácie. Dostavuje sa v pochmúrnych dňoch, kedy na človeka padá melanchólia, alebo sa zvyšuje hladina stresu. Práve v súčasnej dobe, kedy sa koronavírusová situácia prehĺbila do ďalšieho nekonečného týždňa, môže ísť aj o nepríjemné stavy úzkosti. Dôležité je, neprepadať panike, a aj preto, že je vám, ako sa ľudovo hovorí „pod psa“, uchopiť aktuálny stav pevne do svojich rúk.

15.04.2020 00:00
simply you, PR článok, nepoužívať Foto:

Zlá nálada a pocit strachu v dobe Covid-19

Zlá nálada alebo depka býva často spojená s podráždenosťou, stratou motivácie, sebaľútosťou, strachom a často aj lenivosťou. Pokiaľ je nervový systém preťažený dlhodobo, dotyčná osoba už ani nevníma, že niečo nie je v poriadku. Situácia u nás aj vo svete dnes nie je zrovna ružová a jednoduchá. Nikto presne nevie, čo sa vlastne bude diať zajtra, pozajtra, za mesiac či za rok. Táto krízová situácia môže viesť u osôb, ktoré ctia poriadok, istoty a pevný systém k strachu z neznámeho. Negatívne myšlienky rovnako umocňuje aj dlhodobá karanténa, ktorá úplne mení životné návyky každého človeka. Zdržiavať sa prevažne doma v úzkom rodinnom kruhu a opúšťať tento priestor len s ochranným rúškom, je tiež vec určite nová a nie úplne povzbudzujúca. Zastavenie práce, práca z domu a finančná neistota, pocit paniky len prehlbuje. Všetky tieto a ďalšie faktory môžu viesť až k nechutenstvu či k problémom so spánkom a stratou koncentrácie. Nepodceňujte preto varovanie tela a začnite konať.

Bylinky – prírodná cesta k upokojeniu

Pri hľadaní stratenej duševnej rovnováhy skúste vsadiť na bylinky. Spomeňte si na svoje babičky, ktoré často pamätajú aj na vojnu, a aj napriek nikdy neokúsili „depku“. Vždy vás na ich tvárach vítal úsmev od ucha k uchu. Ako to robili? Odpoveď je jednoduchá. Poznali bylinky. Napríklad valeriánu lekársku, ktorá sa v čínskej medicíne užívala ako pomocník pri psychickej aj fyzickej nepohode. Podobné kvalitné výsledky dosahuje aj ľubovník bodkovaný, ktorý prispieva k emocionálnej rovnováhe a celkovému blahu organizmu. Pokiaľ sa potrebujete upokojiť, zamerajte sa na medovku. Tá napomáha nie len k optimálnej relaxácii a upokojeniu celého organizmu, ale zároveň je optimálna aj k udržaniu pozitívnej nálady a dobrých kognitívnych funkcií.

L-tryptofan – zázračná aminokyselina

L-tryptofán je vzácna esenciálna a aromatická aminokyselina, ktorú telo potrebuje k tvorbe bielkovín. Táto aminokyselina je dôležitá tiež pre vznik serotonínu a melatonínu, teda dvoch hormónov „dobrej nálady“. Odborníci ju dokonca považujú za zdroj tzv. hormónu šťastia. Ľudské telo si samotný tryptofán nevie syntetizovať a je odkázané na príjem v potrave alebo vo forme výživových doplnkov.

Spojenie bylín a L-tryptofánu nájdete v lekárni

Pokiaľ chcete skombinovať silu bylín a L-tryptofánu, je dobré staviť na výživový doplnok. Vždy je potrebné zamerať sa na vhodné zloženie. Ideálna je napríklad kombinácia L-tryptofánu a extraktov z bylín spolu s látkami podporujúce psychickú činnosť a nervovú sústavu (horčík či vitamín B12). Zloženie kvalitných prípravkov je totiž nenávykové a pri rešpektovaní odporúčaného dávkovania nemusíte mať strach z nežiadúcich účinkov.

odkaz Foto: PR servis
simply you, PR článok, nepoužívať

Navráťte úsmev na svojej tvári!

Pokiaľ už ďalej nechcete prepadať zlej nálade je tu riešenie. Trefov do čierneho je výživový doplnok De-press obsahujúci PozitivIN komplexTM – unikátna kombinácia bylín na čele s valeriánou lekárskou a medovkou, ktoré prispievajú k celkovému uvoľneniu a pozitívnej nálade a vzácny šafran, ktorý tieto účinky synergicky posilňuje a pomáha tak udržiavať dobrú náladu. Neoddeliteľnou súčasťou prípravku je tiež L-tryptofán, ktorý je považovaný za zdroj tzv. hormónu šťastia. Pre zníženie únavy a vyčerpania je tento výživový doplnok doplnený o horčík a tiež vitamín B6 pre podporu normálnej psychickej a nervovej činnosti.

Neklesajte na duchu a zvoľte účinný a nenávykový recept pre lepšiu náladu.

De-press je výživový doplnok s obsahom vysokej dávky L-trytofánom v unikátnej kombinácii s horčíkom, vitamínov B6 a PozitivIN komplexomTM, ktorý v sebe zahŕňa extrakty 4 bylín – valeriánu lekársku, šafran siaty, medovku lekársku a ľubovník bodkovaný.

chyba