Prestaňte chudnúť! Schudnite!

Tiež ste si v novom roku predsavzali viac sa hýbať a upraviť jedálniček, ale ako dni postupne plynuli, nadšenie a elán sa úplne vytratil? Čo robiť, keď sa vás vianočné kilá stále držia ako kliešť? Predovšetkým neprepadajte panike. Všetko môžete ľahko zmeniť!

06.02.2020 00:00
Simply you, PR článok, nepoužívať Foto:

Pripravte psychiku

Proces chudnutia nie je len o konzumácii vhodného jedla v kombinácii so správne zvoleným pohybom. Odborníci tvrdia, že nemalú rolu hrá tiež psychika a vnútorné nastavenie každého jedinca. Pri chudnutí je potreba prekonať svoje predstavy, že kilá musia ísť dole čo najrýchlejšie, inak si zarobíte jedine na jojo efekt.

Chudnutie začína v hlave

Pri chudnutí je veľkou chybou zamerať sa len na fyzické aspekty – diétu a cvičenie. Jedlo má totiž tiež svoju emocionálnu stránku, pretože jeho konzumácia vyvoláva psychickú pohodu. Mozog reaguje na obľúbené jedlo vylúčením dopamínu, ktorý hrá dôležitú rolu pri potešení a tiež pri vzniku závislostí. Každý človek, ktorý stojí pred cieľom trvale schudnúť, musí najskôr pochopiť emočné napojenie k jedlu. Skôr ako začnete jesť, sa preto najskôr sami seba opýtajte, či naozaj máte hlad.

Prečo si to neuľahčiť

Existujú tiež potraviny, ktoré vám s úbytkom kilogramov pomôžu, a preto ich začleňte do svojich stravovacích návykov. Vždy však pamätajte, že sa nič nemá preháňať.

– Konjac (Glukomanan)
Konjac alebo glukomanan rastie hlavne v Ázii. Jeho korene sa už v minulosti využívali k udržaniu alebo zníženiu hmotnosti. Konjacová vláknina má v žalúdku unikátnu schopnosť zväčšiť svoj objem bobtnaním až 200-krát. Vďaka tomu dochádza k obmedzeniu pocitu hladu, a celkovému spomaleniu rýchlosti trávenia aj vstrebávania tukov a uhľohydrátov. Odborníci sa zhodujú, že prítomnosť konjacu tráviacom trakte vyvoláva pocit sýtosti, znižuje apetít a môže spomaliť vstrebávanie cholesterolu.

– Zelený čaj
Lekárske štúdie potvrdzujú, že zelený čaj pomáha pri chudnutí, pretože obsahuje látku EGCG, ktorá urýchľuje metabolizmus a podporuje spaľovanie tukov. Pokiaľ budete zelený čaj užívať v tradičnej podobe čaju, počítajte s tým, že aby bol účinok viditeľný, budete ho musieť vypiť v nemalých dávkach hneď niekoľkokrát denne. Môžete ho užívať pred, alebo aj po jedle. Vždy po jeho konzumácii si však pripravte pohár vody, pretože zelený čaj odvodňuje. Vyšší obsah EGCG ako v čaji je potom možné nájsť v extrakte. U extraktu sa efektívna denná dávka pohybuje už okolo 150 mg.

– Ženšen
V boji s obezitou je ženšen vysoko cenený, pretože pôsobí podobne ako kofeín. Zvyšuje pocit energie, podporuje výdrž a vitalitu a ľudia, ktorý ho užívajú pravidelne, potvrdzujú, že sa znižuje chuť k jedlu, a navyše zvyšuje sústredenosť.

odkaz Foto: PR servis
Simply you, PR článok, nepoužívať

Pomoc priamo z lekárne

Pokiaľ chcete vsadiť na istotu, vyskúšajte osvedčený prípravok z lekárne. Výživový doplnok Lipoxal effect obsahuje nie len konjac, zelený čaj a ženšen, ale navyše ešte guaranu, L-katnitín a synefrín. Obsiahnutý extrakt zeleného čaju napomáha efektívne spaľovať tuky a znižovať chuť k jedlu, guarana obmedzuje nepríjemné pocity hladu, ktoré často sprevádzajú redukčné diéty a spoločne so synefrínom navyše podporujú proces chudnutia a spaľovania tukov. Proces chudnutia tak môžete ľahko dotiahnuť do úspešného cieľa a konečne schudnúť.

Lipoxal effect je výživový doplnok pre podporu chudnutia1 so zeleným čajom, L-karnitínom, guaranou, ženšenom, synefrínom a konjacom.

1zelený čaj

chyba