Čo všetko vám pomôže zmierniť depresie a vznik infarktu?

Depresívne a úzkostné stavy často narúšajú normálny život a spôsobujú bolesť a utrpenie nielen pacientom, ale aj ich blízkym. Na zmiernenie príznakov a prípadnej bolesti existujú lieky a psychosociálna terapia, no prečo by ste sa nemohli dať do poriadku aj inak? Výlet do prírody v akomkoľvek ročnom období vám určite prospeje a nezaťaží váš organizmus.

09.01.2020 11:20
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Samozrejme, na takto dokonalú dovolenku, ktorá dokáže zmierniť príznaky depresie a infarktu, sa je dobré dostatočne pripraviť. Kvalitná mikina však nie je všetko, čo potrebujete.

Prečo sa vám oplatí viac a lepšie relaxovať?

Práca a jej adekvátne finančné ohodnotenie nám dávajú v živote určitú slobodu a vytvárajú príjemný štandard, na ktorý si veľmi rýchlo zvykneme. Avšak, naše telo nie je napojené na žiadny akumulátor, ktorý by sa dal len tak ľahko za pár minút nabiť alebo vymeniť. Riešením je odpočinok vo vhodnom prostredí a podmienkach.

Vedeli ste o tom, že pri nesprávnom životnom štýle a maximálnej pracovnej vyťaženosti naše srdce starne rýchlejšie? U dospelého vyťaženého muža môže byť vek jeho srdca vyšší o 8 rokov, u žien je to o niečo menej, asi 5 rokov. Ak si nenájdete čas na odpočinok, fyzickú aktivitu a lepšiu stravu, vaše cievy a srdce začnú starnúť, meniť svoju kvalitu a odmietať plniť základné funkcie.

Srdce a cievy takmer každého z nás starnú rýchlejšie ako my. Odporúčaní a preventívnych opatrení je viac. Avšak, existuje aj 5 jednoduchých pravidiel, ktoré pomáhajú tento fatálny proces spomaľovať:

  1. stačí prestať fajčiť;
  2. kontrolovať nadbytočný tuk v žalúdku;
  3. sledovať svoj krvný tlak;
  4. viac sa pohybovať;
  5. relaxovať alebo meditovať.

Toto všetko sú nielen užitočné, ale v skutočnosti veľmi jednoduché veci, ktoré môžete pre svoje zdravie teraz urobiť.

„Chopte sa šance! Život je obrovská príležitosť. Najďalej zájde ten, kto je vytrvalý a húževnatý.“ (Dale Carnegie)

Riešením môže byť lyžovačka v Tatrách

Prvým krokom pri liečbe depresie a srdca je lekárske vyšetrenie. Pomôcť vám môžu lieky, no veľmi účinným spôsobom a riešením je aj pobyt v prírode spojený s relaxom a zábavou. Nemusíte si ale objednávať letecký zájazd do vzdialenej exotiky. Stačí navštíviť naše Slovensko a doviezť sa do konkrétnej lokality autom, ktoré má spoľahlivý imobilizér. Vziať si do jeho kufra lyžiarsku výbavu a pripraviť sa na dokonalé „zresetovanie“ vašej hlavy a celého tela.

Ale pozor! Využite celú svoju dovolenku do posledného dňa. Dokonca aj krátke dovolenky sú prospešné. Čím dlhšia doba relaxu bude, tým dlhšie po nej zostane liečivý účinok. Aby to bolo naozaj dokonalé, vypnite si aj telefón a prestaňte kontrolovať svoju poštu.

Možno aj vďaka krásnej dovolenke a príjemnej lyžovačke v Tatrách sa potom presvedčíte o tom, že svet sa bez vás točiť určite neprestane a žiadna situácia nie je tak zlá, ako sa na prvý pohľad javila.

chyba