Ako vyhrať nad migrénou a zbaviť sa bolesti hlavy

Bolesť hlavy - nezvaný hosť, s ktorým je takmer každý jeden človek oboznámený v tej či onej podobe. U niekoho to môže byť polhodinová záležitosť, ktorej negatívnych prejavov sa zbaví po vypití pohára vody alebo chutnej šálky kávy. Sú však skupiny, ktoré sa jej aj napriek všetkej snahe nedokážu zbaviť ani po 72 hodinách.

14.10.2019 08:30
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Silná, naozaj silná bolesť hlavy môže mať za následok vážne poškodenie niektorých orgánov tela, rovnako môže predstavovať riziko sebapoškodenia a samovraždy. Dôvodom je fakt, že človek si nedokáže, aj napriek obrovskému množstvu liekov, techník, vyšetrení a iných podobných postupov pomôcť. Pomôcť zbaviť sa bolesti, ktorá mu nedovoľuje normálne fungovať. Odhalenie pravých príčin migrény a bolestí hlavy je často ako beh na dlhé trate, ktoré nemajú cieľ. Človek sa však len tak z ničoho nič vzdávať nemôže. Mnohí z nás predsa potrebujú uživiť rodinu, postarať sa o svoju strechu nad hlavou a udržať si dobrú prácu, aby mohli vychovať vlastné deti. S migrénou je to náročné, no v niektorých situáciách existuje riešenie.

Hľadajte spúšťače

Teda situácie alebo produkty, ktoré by mohli vyvolať bolesť hlavy. U niekoho to môže byť alergia, nepríjemná intolerancia laktózy alebo inej zložky v potrave. Ten lepší prípad, v ktorom sa bolesti hlavy môžete jednoducho zbaviť jej vylúčením. Každý z nás je však iný. Naopak, v niektorých situáciách vám môže zasa niečo chýbať. Telo si v určitom veku produkovať potrebné množstvo vitamínov a minerálov už nedokáže. Preto by ste sa ich mali snažiť doplniť. Ideálne vo forme čerstvého ovocia a zeleniny. V kombinácii s vlákninou a ďalšími dôležitými zložkami zdravej stravy to môže byť dobré riešenie, ako sa bolesti hlavy zbaviť raz a navždy. Vyžaduje si to však aj disciplínu.

Navštívte lekára

Bolesť signalizuje, že nie je v našom tele niečo v poriadku. Ak je dlhodobého charakteru, je dobré obrátiť sa na špecialistu, ktorý by vám mal vedieť pomôcť. A nakoľko je bolesť hlavy väčšinou nervového pôvodu, vyhľadajte si v okolí dobrého neurológa. Na základe odborných vyšetrení by mal nájsť príčinu. Často je problémom aj samotný stres, na ktorý naše telo ale negatívne zareaguje až keď opadne. A to platí aj v prípade vzniku migrény, ktorá môže trvať od 24 do 72 hodín, v závislosti od toho, ako dobre sa s danou situáciou dokážeme vyrovnať.

Pomôcť môže aj endodoncia

Migréna sa prejavuje záchvatmi silnej bolesti v jednej polovici hlavy a jej príčinou môžu byť aj pokazené zuby. Samozrejme, menší kaz si nechajte radšej ošetriť plombou, no vážne zápalové ochorenia zubov a ďasien môžu viesť k veľmi vážnym ochoreniam celého tela. Aby ste sa vyhli zápalu trojklanného nervu, začnite zvažovať bezbolestnú endodonciu.

Nechajte si vyšetriť zrak

Za príčinou bolesti hlavy sa môžu skrývať aj poruchy zraku. Naše oči sú v dnešnej dobe plných displejov a práci za počítačom veľmi namáhané, čo sa v konečnom dôsledku môže prejaviť aj v podobe migrény. Odstrániť ju a postarať sa zároveň o potrebné zlepšenie zraku dokáže len špecialista, ktorého musíte osloviť. Oftalmológ sám za vami určite nepríde.

Môžete mať problémy s tlakom

Veľmi dobre ich upravuje pravidelná konzumácia cesnaku, pitný režim a pohyb. Aj keď nie sme stroje, niektoré časti nášho tela potrebujú občas dobre premastiť. Tieto a iné veci sú veľmi účinným prostriedkom, ako to docieliť.

Prestaňte fajčiť, choďte na masáž, viac si vetrajte a dbajte na správne držanie tela a kvalitné sedenie počas práce. Jedzte zdravú stravu a uvedomte si, že šancu na dobrý a plnohodnotný život máte len jednu, tak si ju zbytočne nekomplikujte a snažte sa robiť pre seba a svoje telo čo najviac.

chyba