4 fakty a mýty o karpálnom tuneli + BONUS

Vedeli ste, že aj naše telo má svoj jazyk a je len na nás či mu chceme porozumieť? Vždy reaguje na to, čo jeme, ako s ním zaobchádzame a tiež, čo aktuálne potrebuje. Ak sa ho naučíte chápať, môžete predchádzať rôznym ochoreniam. Dokonca aj nepríjemnému karpálnemu tunelu.

08.07.2019 00:00
Orin, Karpálny tunel, PR článok, nepoužívať Foto:

Čo je to syndróm karpálneho tunela?

Ide o veľmi nepríjemné poškodenie zápästia, šliach a nervov. Preťažené šľachy, ktoré prechádzajú cez karpálny tunel Vám začnú opúchať. Tým sa vytvára tlak na mediálny nerv, ktorý tadiaľto tiež prechádza. Jeho úlohou je prenos vzruchov z mozgu do prstov ruky. Práve to má za následok, že mozog nevie komunikovať s prstami (neviete hýbať prstami alebo celou rukou).

Týmto mýtom ľudia najčastejšie veria

1. Mýtus: Syndróm karpálneho tunela ovplyvňuje iba zápästie a ruku.
Fakt: V skutočnosti ťažká bolesť spôsobená ochorením karpálneho tunela môže vyžarovať až do oblasti krku, ramena či celej ruky.

2. Mýtus: Karpálny tunel je spôsobený počítačovými klávesnicami a klavírnymi klávesnicami.
Fakt: Keďže syndróm vzniká pri sústavnom a opakovanom presilení ruky, ohrozené/í sú aj šičky, kuchári, montéri, ľudia pracujúci za počítačom, muzikanti + zoznam pokračuje ďalej.

3. Mýtus: Škody spôsobené karpálnym tunelom sú trvalé.
Fakt: Nie je to celkom tak. Ak toto ochorenie podchytíte včas, trvalému poškodeniu sa môžete vyhnúť.

4. Mýtus: Operácia je jedinou možnosťou ako riešiť karpálny tunel.
Fakt: Ak nepatríte medzi milovníkov skalpela a pooperačných bolestí alebo si len nemôžete dovoliť ostať na maródke, určite tomuto mýtu neverte. V súčasnosti totiž existuje bezbolestné a účinné riešenie karpálneho tunela. Je ním magnetoterapia, ktorá odstraňuje zápal, zmierňuje bolesti a tiež posilňuje a stabilizuje kostné tkanivo. Medicínsky prístroj Ulticare LT- 99 funguje na princípe magnetoterapie a v súčasnosti ho používa viac ako 120 000 ľudí na Slovensku.

Ako pomohol prístroj pánovi Balciarovi?

Pozrite si kráte video TU

+ BONUS:

Aj vy túžite po uvoľnení svalstva, odstránení zápalu a bolestí? Chcete sa opäť cítiť dobre? V rámci celoslovenského projektu Zdravé telo si môžete medicínsky prístroj Ulticare LT-99 vyskúšať ZADARMO a bez akýchkoľvek záväzkov.

Chcete vedieť o tejto službe viac?

Kliknite SEM

chyba