Žijete s diagnózou menom cukrovka? Nenechajte si pokaziť leto

Kto z nás by v týchto horúčavách nemal chuť na kopček studenej zmrzliny či pohár osviežujúceho drinku na pláži? Na letné lákadlá by si však rozhodne mali dávať pozor cukrovkári. Pozrite sa, prečo.

28.06.2019 07:00
Orin, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Cukrovka si vyžaduje disciplínu

Pravdou je, že disciplína nemá u diabetikov ani dovolenku, ani prázdniny, preto musia dbať na pravidelnú a racionálnu stravu. Nesmú zabúdať ani na to, že pri tomto ochorení platí: Energetický príjem by mal zodpovedať energetickému výdaju. V opačnom prípade môžu na sebe pozorovať nasledujúce príznaky: veľký smäd, vylučovanie veľkého množstva moču, strata chuti do jedla, ospalosť, bolesti hlavy, rýchly pulz, atď. Preto ak na sebe pozorujete nejaký z týchto príznakov, mali by ste si zmerať hladinu cukru v krvi a dať si vyšetriť moč na prítomnosť acetónu.

Cukrovka je bohužiaľ nevyliečiteľné ochorenie

Diabetes mellitus alebo cukrovka, ako sa tomuto ochoreniu ľudovo hovorí, je chronické a progresívne ochorenie. V praxi to znamená, že toto ochorenie sa stupňuje. Pri cukrovke vznikajú akútne a chronické komplikácie a to poškodením malých, veľkých ciev a nervov. Rizík pri tomto ochorení je niekoľko, preto by sa mali pacienti o svoj zdravotný stav zaujímať. Pri žiadnom hlavnom jedle diabetika nesmie chýbať voda, a to nielen v lete. Vypiť treba dva až tri litre denne. Pri výbere vína treba byť tiež veľmi pozorní. Najvhodnejšie je suché, ktoré má malý obsah cukru a energie. Práve pre vysoký obsah sacharidov a energie, lekári neodporúčajú pivo. Rovnako nevhodné sú aj destiláty.

Foto: PR servis
Orin, PR článok, reklama, nepoužívať

Každý diabetik by mal pred cestou na dovolenku myslieť na tieto dve veci.

  1. Inzulín, ktorý treba mať vždy pri sebe. Kufor sa totiž môže stratiť alebo fľaštička s inzulínom znehodnotiť.
  2. Dobré je mať pri sebe aj potvrdenie od lekára o ochorení a spôsobe liečby. O letné aktivity v podobe plávania, turistiky, atď., cukrovkári nemusia prísť. Je potrebné si však na seba dávať väčší pozor. Čomu by sa však mali vyhnúť je potápanie. Pri tejto aktivite môže dôjsť k hypoglykémii. Ak však neviete odolať, ubezpečte sa, že profesionálny potápač, ktorý je s Vami, pozná Vašu diagnózu.

Vieme, ako si môžete život s cukrovkou zjednodušiť

V úvode tohto článku ste sa mohli dočítať, že pri cukrovke vznikajú akútne a chronické komplikácie a to poškodením malých, veľkých ciev a nervov. Medicínsky prístroj BIOquant NS, ktorý v súčasnosti používa viac ako 20 000 ľudí na Slovensku, zvyšuje schopnosť červených krviniek viazať a prenášať kyslík, čo zlepšuje funkciu jednotlivých orgánov a tiež metabolizmus. Tento prístroj zabezpečuje postupné rozširovanie ciev, znižuje viskozitu krvi a to následne znižuje záťaž srdca. Najlepšie na ňom je to, že si ho môžete zobrať všade so sebou, pokojne aj na dovolenku.

Pozrite sa, ako Vám môže BIOquant NS zlepšiť kvalitu života
Foto: PR servis
Orin, PR článok, reklama, nepoužívať

Prekvapenie na záver

Ak ste sa v čítaní dostali až sem, pravdepodobne Vás potešíme. Medicínsky prístroj BIOquant NS si v rámci celoslovenského projektu môžete vyskúšať zadarmo a bez akýchkoľvek záväzkov. Stačí, ak si vyplníte formulár TU a do 72 hodín Vás budú kontaktovať ohľadom voľného termínu.

chyba