Ste často v strese? Zvládnite ho pomocou klinickej homeopatie

Tlak prostredia, náročná profesia, nové situácie, denná mentálna záťaž. Stres je v našom živote všadeprítomný. Vo všeobecnosti platí, že stres má v malých množstvách priaznivý účinok. Nebezpečným sa však stáva, keď si s ním nevieme poradiť. Ako zmierniť jeho negatívny vplyv a ako mu čeliť?

29.05.2019 00:00
Webster, PR článok, nepoužívať Foto:

Prieskum z roku 2015, mapujúci pracovnú záťaž a stres na pracovisku v členských štátoch OECD (Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj) potvrdil vysoké pracovné nasadenie aj u Slovákov. Slovensko sa umiestnilo už na 6. mieste s 32 % v porovnaní s Gréckom (48 %), ktoré sa umiestnilo na 1. mieste. A situácia časom sa nezlepšuje. Vzniku vážnejších ochorení môžeme predísť aj využitím homeopatických liekov ako bezpečnej alternatívy bez vedľajších účinkov a rizika vzniku závislosti. Aj homeopatická liečba je ale liečba, a tak ako každá iná, patrí do rúk odborníkov s medicínskym vzdelaním.

„Stres je spúšťačom množstva ochorení, ak nie väčšiny z nich. Preto je veľmi dôležité nepodceňovať vplyv, ktorý má na náš organizmus. Homeopatická liečba patrí do rúk lekárov a môže napomôcť aj v takýchto prípadoch. Kombinovaná liečba klasickými liekmi spolu s tými homeopatickými sa nevylučuje, ba naopak, môže znížiť spotrebu niektorých liečiv, u ktorých je vysoké riziko návykovosti či nežiaducich účinkov,“ hovorí MUDr. Pavol Tibenský, všeobecný lekár, prezident Slovenskej lekárskej homeopatickej spoločnosti (SLHS).

Lekár s vedomosťami a skúsenosťami v homeopatii má v rukách dva nástroje – jedným je lekársky diplom a druhým vzdelanie v homeopatickej liečbe. Posudzuje preto aj spôsob, akým pacient čelí stresu. Zisťuje jeho príznaky (napr. búšenie srdca, bolesti žalúdka) a aj pocity, ktoré prežíva (agresivitu, zlosť, frustráciu). Rovnako sa zaujíma aj o jeho myšlienkové pochody, napr. nízke sebavedomie. Lekár – homeopat tak nasadí liečbu na základe celkového profilu konkrétneho pacienta, a nie len choroby, ktorá môže byť, v závislosti od vážnosti situácie, výhradne homeopatická alebo kombinovaná s bežnými liekmi. Pokiaľ iba dočasne prechádzate náročnejším obdobím (dočasný tlak v práci, skúškové obdobie) môžete sa obrátiť na vášho lekárnika, ktorý vám bude vedieť vhodne poradiť. V prípade závažnejších či dlhotrvajúcich problémov, akým je napr. depresia, je však nevyhnutné čím skôr vyhľadať pomoc lekára.

Ak vás zaujímajú názory a skúsenosti lekárov, využívajúcich vo svojej praxi klasickú liečbu a v relevantných prípadoch aj tú homeopatickú, nájdete ich na webovej stránke www.homeopatiaslekarom.sk. Chceli by ste sa poradiť o možnosti využitia homeopatickej terapie v závislosti od konkrétneho zdravotného problému? Položte svoje otázky do pravidelnej online poradne. Každý posledný utorok v mesiaci ich zodpovie odborný lekár a homeopat.

odkaz Foto: Homeopatia s lekárom
Webster, PR článok, nepoužívať
chyba