Úspech: Aký vplyv majú na naše telo negatívne myšlienky a emócie?

Hodnotenie ľudí podľa inteligenčného kvocientu je dnes potrebné takmer pre každú jednu profesiu, pretože moderné technológie a veda sa stále posúvajú ďalej a nároky na ich ovládanie a využívanie sa zo dňa na deň zvyšujú. Okrem inteligencie je ale hodnota osoby a jej úspech závislý aj od emócií, na ktoré ale často všetci zabúdame.

11.03.2019 09:45
seocentrum, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Veľmi nepríjemným zistením to pre nás celé môže byť, ak nám tieto naše emócie spôsobujú fyzické nepohodlie a stres. Ani by ste neverili, ako veľmi nás obyčajný smútok dokáže unaviť a vplývať na výkon, ktorý potrebujeme pre rozbehnutie úspešného projektu.

V takomto prípade si môžete pomôcť tým, že niektoré podstatné a dôležité veci, ako je napríklad dobrý eshop na mieru, necháte na profesionálne agentúry, alebo si doprajete reštart v podobe dlhodobého relaxu, ktorý vás zbaví všetkých negatívnych myšlienok a začnete na všetkom postupne pracovať sami. Vyžaduje si to ale tréning.

Spojenie tela a mysle je oveľa silnejšie, ako si myslíme

Každý typ emócie sa prejavuje v určitej oblasti nášho tela a pokiaľ chceme uspieť a zvládnuť kondičné jazdy, inú náročnú skúšku, pohovor alebo dôležité kroky v našom živote, musíme vedieť so svojimi emóciami pracovať a naučiť sa ich ovládať.

Čakať na správny okamih a zmenu, ktorá príde sama, nie je riešenie. Je potrebné skúšať a snažiť sa kvalitu svojho života ovplyvniť svojim vlastným pričinením. Slovami Eleonor Rooseveltovej: „Keď budeme čakať do chvíle, až budeme pripravení, nikdy nič v skutočnosti nevykonáme.“

Prepojenie tela a mysle je teda oveľa silnejšie, ako by sme si mysleli, pretože naše myšlienky a emócie, ovplyvňujúce naše zdravie a úspech, sú pri tvorbe a produkcii dôležitých látok v tele veľmi nevyhnutné.

Zmena je vo vás

Prežívame ťažkého obdobia, keď nás negatívne myšlienky a emócie doslova prenasledujú, je pre osobný rozvoj kariéry veľkým bremenom.

Napríklad pretrvávajúca bolesť krku môže znamenať, že nie ste schopní pozrieť sa na problém zo správneho uhla pohľadu.

Nevysvetliteľná bolesť v bokoch môže zasa predpovedať, že sa niečoho bojíte a necítite v sebe schopnosť robiť dôležité rozhodnutia.

Na trhu je ale predsa množstvo dobrých pomocníkov, ako rozbehnúť a propagovať svoj biznis, špeciálne termolisy, aplikácie, stroje a zariadenia, novinky či pokrokové myšlienky. Len treba chcieť!

Keď sa nahneváme v tele, dochádza k biochemickému efektu, ktorý spôsobuje, že adrenalín stúpa a v nadmernom pravidelnom množstve životne dôležitým orgánom škodí.

Pocity ako smútok ovplyvňujú napríklad aj motiváciu a zbavujú nás našej sily. Ak sme smutní, potom sme rýchlejšie unavení, nemáme energiu a nestíhame pracovať.

Naštartujte svoju myseľ

Je veľmi dôležité naučiť sa pozitívne myslieť a hľadať v každej situácii to dobré. Nič netrvá večne a všetko, s čím sme prišli do kontaktu, raz bude predmetom dávnej minulosti. Zasa príde deň, kedy sa na oblohe objaví slnko a my môžeme slobodne dýchať a plánovať lepšie zajtrajšky.

Stačí tak málo! Naša myseľ má predsa úžasnú silu a pomáha nám zvládnuť takmer všetko, čo sme si vybrali za cieľ. Pokúste sa nabiť „dávkou“ pozitívnej energie a pozrieť sa na veci z tej lepšej stránky. Dokonca aj v tých okamihoch, keď sa zdá byť všetko nemožné.

chyba