Akú starostlivosť potrebuje vaša pleť v 20 rokoch?

Okolo dvadsiatky je pleť pružná, zdravá a plná života. Sotva by ste hľadali jemné vrásky alebo pigmentové škvrny. Je to ale aj vek, kedy by ste mali svojej pokožke začať venovať pravidelnú a účinnú starostlivosť.

25.06.2018 08:00
Hydra Specialist

Kým zrelá pleť je väčšinou suchá, u mladistvých sa prejavujú značné rozdiely a dôležité je, si na začiatok určiť správny typ pleti. Je suchá, normálna, mastná, zmiešaná alebo citlivá?

Suchá pleť

Suchú pleť spoznáte na prvý pohľad. Okrem viditeľných príznakov sa vyznačuje aj svrbením, pocitom pnutia alebo pálením. Príčinou suchej pleti je nedostatok kožného mazu, ktorý pokožku chráni a udržuje ju neustále hydratovanú.

Normálna a zmiešaná pleť

Normálna pleť nie je ani suchá, ani mastná, je vyvážená. Zmiešanú pleť spoznáte tak, že niektoré časti tváre sa rýchlejšie mastia (väčšinou oblasť T-zóny, tj. na nose, čele a brade) a iné, väčšinou líca, sú naopak vysušené.

Citlivá pleť

Oproti ostatným typom, citlivá pleť oveľa viac reaguje na akékoľvek, aj minimálne, podráždenie. Napríklad pri použití nevhodných produktov môže dôjsť k jej začervenaniu alebo tvorbe vyrážok. Citlivá pleť býva vo väčšine prípadov zároveň suchá, čo môže viesť navyše ku svrbeniu alebo páleniu.

+2

Teraz, keď poznáte typ svojej pleti, je na rade výber správnej starostlivosti. Tá by mala spĺňať jedno dôležité kritérium – dodávať pleti hydratáciu. Rad Hydra Specialist od L'Oréal Paris je určený pre ženy od 20 rokov. Okrem toho, že pleť hydratuje, ju tiež chráni a rozjasňuje, a to vďaka obsahu účinných látok, ako sú vitamín E alebo ceramidy. Celý rad zahŕňa dennú starostlivosť pre všetky typy pleti – suchú, normálnu a zmiešanú, a citlivú, ďalej nočnú a očnú starostlivosť. Súčasťou dennej starostlivosti je faktor UV, ktorý pleť po celý deň chráni pred škodlivými účinkami slnečných lúčov.  

chyba