Toto nerobte, ak sa chcete zbaviť strachu pred laserovou operáciou očí

Rozhodnúť sa pre ten veľký krok - laserovú operáciu očí - si vyžaduje istú dávku odvahy. Najmä kvôli chybe, ktorej sa potenciálni pacienti dopúšťajú najčastejšie. Hoci by pacientov na očnej klinike mali pripraviť a aj upokojiť, veľakrát sa ľudia zbytočne stresujú istým zlozvykom. Tento zlozvyk by sme mohli nazvať „samodiagnóza”.

19.06.2018 07:48
Close up view of beautiful brown female eye....
Zdroj: Bigstockphoto.com

Dobrý sluha, zlý pán

Nemáme na mysli oheň, ale iného „zlého pána”: internet. S jeho rozmachom a prístupnosťou vzniklo mnoho pofidérnych až klamlivých stránok, ktoré vás viac vystrašia, než skutočne pomôžu.

„Dnes je majster Google. Vygooglime si takmer všetko. Ľudia sa na internete „pochvália” skôr s tým negatívnym, ako s tým pozitívnym, teda ako trpeli, aké to bolo ťažké. Keďže to človek nezažil, nemá to s čím porovnávať a vyvoláva to uňho strach,“ hovorí o dnešnom fenoméne psychologička Mgr.Marcela Korčeková.

Čo však za zlými recenziami alebo názormi už nevidíme, je počet pozitívnych názorov. Ako spomína Mgr. Korčeková, ľudia majú tendenciu spomenúť len to zlé. Netýka sa to len skúseností s operáciami, ale aj so službami alebo produktmi. Veľakrát zistíte, že nejaká reštaurácia vôbec nie je taká zlá, ako hovoria jej recenzie. Dominuje osobná skúsenosť, no každý človek je iný. To, čo vyhovuje jednému, nemusí vyhovovať tomu ďalšiemu. A v prípade medicíny to platí dvojnásobne.

Spolupracuje s očnou klinikou

Mgr. Marcela Korčeková má viac ako 20 ročnú prax so zvládaním strachu svojich pacientov. Pomáha im nielen v ťažkých životných situáciách, ale aj pred operáciami. Spolupracuje s poprednou očnou klinikou iClinic, kde s uznávanými oftalmológmi vytvorili na Slovensku zatiaľ nedostatkovú službu – psychologické predoperačné poradenstvo pred laserovou operáciou očí.

Pani Korčeková zbavuje budúcich pacientov iClinic strachu z operácie očí tým, že im pomôže odhaliť jeho pôvod. Z tohto ojedinelého prístupu k potrebám pacientov by sa na Slovensku mohol stať nový trend, ktorý by určite ocenili viacerí z nás, čo poviete

chyba