Začínate v posteli strácať "paru"? Príroda má riešenie!

Za nízkou hladinou libida či sexuálnych schopností sa môže ukrývať stres, hormonálna nerovnováha, nedostatok spánku, úzkosť či depresia.

15.01.2018 08:00
problemy s nizkym libidom

Ak aj vy patríte k tým, ktorých libido nie je už také, aké bývalo, nemusíte sa hneď uchýliť k liekom na predpis.

Príroda ponúka alternatívy, ktoré môžu byť pre vás všetkým, čo potrebujete. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o pozitívnom ovplyvnení vašej vitality, vytrvalosti a energie.

1. Peruánska rastlina Maca (Lepidium meyenii) – peruánsky "ženšen“ na podporu hormonálnej rovnováhy

Jej sila sa ukrýva v koreňoch, ktoré sa melú do podoby prášku. Maca podporuje optimálnu sexuálnu túžbu u mužov i žien, a prispieva k správnej činnosti pohlavných orgánov. Okrem iného je výborným prírodným adaptogénom, ktorý pomáha vytvoriť mladistvý pocit energie, pohody a prispieva k posilneniu organizmu, ktorý tak ľahšie odoláva stresu. Užiť ju môžete vo forme tabliet alebo príjemne sladkého prášku, ktorý stačí primiešať do smoothie či cereálií.

maca

2. Kotvičník zemný (Tribulus terrestris) – podpora plodnosti a afrodiziakum nie len pre mužov

Hlavnou aktívnou zložkou sú steroidné saponíny, no nezabúdajte, že chemické zložky rastliny sa v jednotlivých regiónoch líšia a najvyššie zastúpenie aktívnych látok dosahuje Tribulus z Bulharska. Pomáha posilňovať libido mužov bez toho, aby negatívne ovplyvňoval hladinu testosterónu a funkciu zdravých orgánov.

kotvicnik-zemny

3. Semi-esenciálna aminokyselina L-arginín – normálna sexuálna funkcia u mužov aj žien

Naše telo si ju dokáže vyprodukovať samo, no nie vždy v dostatočnej miere. Často tento doplnok užívajú páry, ktoré čelia problémom s plodnosťou. Predpokladá sa, že L-arginín zlepšuje reprodukčné zdravie mužov i žien, pretože: zlepšuje krvný obeh do maternice, vaječníkov a pohlavných orgánov, podporuje normálnu produkciu spermií a zdravé libido.

aginin

Nezabúdajte, že jadrom všetkého je túžba oboch partnerov. Je dôležité uvedomiť si, že "malý modrý zázrak“ nemusí byť riešením, ak vaše libido ovplyvňuje stres či iný emocionálny problém. Tieto prírodné doplnky sú vhodné pre obe pohlavia, možno ich kombinovať a z hľadiska financií sú dostupné pre každého.

chyba