Neposlúcha vás trávenie? Wurm-Ex je prvá pomoc proti neviditeľnému problému: parazitom

Máte dlhodobé problémy s trávením? Strieda sa u vás hnačka so zápchou? Nie vždy ide len o syndróm dráždivého čreva, niekedy môže ísť aj o parazitárnu infekciu.

18.12.2017 08:00
travenie

Normálne fungovania tráviaceho sústavu si väčšina ľudí ani nevšimne, nakoľko to berie ako samozrejmosť. Ak vás ale začnú prenasledovať tráviace problémy častejšie a pridá sa k tomu aj niekoľko netypických príznakov, človek sa začne oprávnene o svoj tráviaci trakt zaujímať o niečo viac.

Samozrejme, nechceme vás hneď vystrašiť. Parazitárna infekcia nemusí nutne znamenať koniec sveta a možno sa budete aj čudovať, ale nejde o nič nezvyčajné. To, že z toho „netreba robiť vedu“ ale neznamená, že to netreba riešiť. Rozhodne však treba dať prednosť odbornému riešeniu pred nejakými „liečiteľmi“.

Ako zistíte, že máte v tráviacom trakte parazita

Na úvod treba povedať, že nie každý má príznaky, ktoré budeme popisovať ďalej. To je aj najnebezpečnejšie na parazitárnej infekcii, že nie vždy prebieha viditeľne.

Typickými znakmi sú najmä častá plynatosť a kŕče, najmä vtedy, ak sú parazity usadené v hornej časti tenkého čreva. Okrem toho sa objavujú aj nasledujúce symptómy:

1. Striedanie hnačky a zápchy
2. Zápach stolice, najmä popoludní a večer
3. Svrbenie v okolí análneho otvoru
4. Krv v stolici
5. Problémy s dýchaním, častejší kašeľ
6. Nevoľnosť, zvracanie, alergia na rôzne druhy jedla
7. Nevysvetliteľný úbytok na váhe alebo naopak nevysvetliteľná chuť do jedla
8. Nadmerná a chronická únava
9. Ďalšie prejavy, typické najmä pre syndróm dráždivého čreva

Prirodzene, nie všetky problémy s trávením sú zapríčinené parazitárnou infekciou. Či už tomu tak je, alebo nie, nechať ich bez povšimnutia vo viere, že „odznejú“, je veľmi nezodpovedné. Jednoznačnou odpoveďou na takéto problémy je prípravok zvaný Wurm-Ex.

Prečo Wurm-Ex? Kvôli jeho zloženiu a účinkom

Wurm-Ex je výživový doplnok od výrobcu značky clineX, ktorý je špeciálne určený na prirodzenú ochranu tela pred externými parazitmi a na obnovenie normálnej funkcie črevného traktu. Jeho veľkou výhodou je, že na rozdiel od mnohých liekov na predpis nemá u zdravého človeka žiadne nežiaduce účinky.

Zaujímavé je aj jeho zloženie. Ide o čisto prírodný produkt, ktorý obsahuje nasledujúce látky:

Orech kráľovský, extrakt z listových púčkov: Tento strom sa využíva v ľudovej a tradičnej medicíne najmä pre svoje čistiace účinky na krv a tráviacu sústavu. Pomáha zlepšiť trávenie, obnovuje pravidelnosť peristalitky črevného traktu, zlepšuje činnosť obličiek a je aj výborným antioxidantom.

Kurkuma dlhá, extrakt z podzemku: Kurkuma je známa indická rastlina využívaná na korenie, no zároveň má významné účinky najmä na trávenie a pečeň, nakoľko podporuje jej zdravé fungovanie.

Čierne korenie, extrakt z plodu: Toto korenie sa používa najmä v kuchyni, nakoľko pomáha tak pre lepšie trávenie, ako aj na zlepšenie stavu nervovej, dýchacej a kardiovaskulárnej sústavy. Ide rovnako o dôležitý antioxidant, ktorý má vplyv aj na zdravie pečene a na krvný obeh v jemných cievach a kapilárach.

Jód: Táto látka je veľmi dôležitá pre činnosť štítnej žľazy v ľudskom organizme, nakoľko stimuluje tvorbu hormónov v žľaze a zároveň ju udržuje v dobrom zdraví. Dôležitá je ale aj pre metabolizmus a normálnu činnosť nervovej sústavy.

Selén: Selén možno poznáte z kozmetických prípravkov a to najmä pre jeho priaznivé účinky na nechty a vlasy. Vďaka tomu, že pomáha aj na imunitu, podporuje činnosť štítnej žľazy a chráni bunky pred oxidačným stresom, je tiež súčasťou Wurm-Exu.

Ako už napovedá zloženie prípravku, Wurm-Ex sa svojimi účinkami sústreďuje najmä na tráviacu sústavu a ďalšie systémy, ktoré sú s ňou prepojené a navzájom závislé.

Tu je stručný zoznam pozitívnych účinkov prípravku na ľudský organizmus tak, ako ich deklaruje výrobca a ako sa spomínajú aj z ďalších zdrojov:

zlepšenie prirodzenej obrany tela pred externými parazitmi
• podpora normálneho fungovania tráviacej sústavy
zvyšovanie nešpecifickej imunitnej schopnosti organizmu
• detoxikácia a to nielen tráviaceho traktu, ale celkovo organizmu
zachovanie zdravých slizníc a ich funkčnosti
• zníženie únavy a vyčerpania

Tabletky aj sirup, výber je len na vás

Prípravok Wurm-Ex je primárne určený pre dospelých a deti od 3 rokov, ktorí chcú zlepšiť svoje trávenie a zároveň sa zbaviť vnútorných parazitov pomocou dôkladnej detoxikačnej kúry.

Na výber máte z dvoch foriem a to buď výživový doplnok ako tabletky alebo ako sirup. Kým tabletky sú univerzálnou formou, sirup je určený primárne najmä pre deti, pre ktoré je jednoduchšie prijímať tekutú formu. Vďaka tomu, že je obohatený o kyselinu pantoténovú, je sirup určený aj na zníženie únavy a celkového vyčerpania.

Čo sa týka dávkovania a užívania, je naozaj veľmi jednoduché:

10 tabletkové balenie je určené pre akútne stavy a vydrží 10 dní pri odporúčanom dávkovaní 1 tabletka denne
• výhodnejšie 20 tabletkové balenie je určené na dlhšiu detoxikačnú kúru a z hľadiska ceny sa oplatí viac
tekutý sirup vystačí na 20 dní a užíva sa v objeme 5 ml večer pred jedlom

Hoci základné dávkovanie tabliet je 1 kapsula denne, ak máte hmotnosť viac ako 70 kg, odporúča sa skôr dávka 2 tabliet denne. Tabletky zapíjajte čistou vodou.

Dajte aj na skúsenosti ostatných

Základom viditeľných účinkov a výsledného efektu je dlhodobejšie užívanie, aspoň po dobu 10 dní. Ak máte nadváhu, mali by ste kúru po 2 týždňoch pre istotu zopakovať. Samotný výrobca odporúča absolvovať detoxikáciu pomocou prípravku aspoň raz za rok, ideálne však dvakrát.

My by sme pripojili ohľadom Wurm-Exu ešte jedno odporúčanie: prv, než ho vyskúšate, prečítajte si o ňom niečo viac. Na internete môžete v diskusiách a na fórach nájsť skúsenosti ľudí, ktorí prípravok už užívali. Zaujímavým tipom je aj táto recenzia na Wurm-Ex, z ktorej sa dozviete praktické postrehy o účinnosti, priebehu užívania a tiež o dávkovaní.

Máme pre vás ešte jedno upozornenie na záver: Ak máte vážne problémy so žlčníkom či pečeňou, prípadne ak trpíte poruchami zrážanlivosti krvi, Wurm-Ex by ste nemali užívať.

Pamätajte aj na to, že prípravok je v kategórii výživových doplnkov, takže ak by ste pociťovali problémy s trávením aj po skončení jeho užívania, je na mieste vyhľadať odbornú lekársku pomoc.

chyba