Najčastejšie dôvody problémov s erekciou

Medzi najväčších zabijakov erekcie patrí fajčenie, nevhodná strava (fast food) a stres. Tieto prehrešky životosprávy dôverne pozná väčšina mužov v produktívnom veku. Ako vykročiť zo začarovaného kruhu a nájsť životnú rovnováhu, ktorá mužovi zabezpečí pohodu nielen v práci ale aj v posteli? Čím sa dajú nahradiť škodlivé zlozvyky?

11.09.2017 08:00
active life inzercia Foto:

Stres spôsobuje problémy s erekciou aj u mladých mužov

Negatívne následky prebytku stresu v každodennom živote muža ovplyvňujú, nielen jeho duševné a fyzické zdravie, ale aj jeho potenciu. Problémy s erekciou môžu byť spôsobené práve stresom a nevyhýbajú sa ani dvadsiatnikom, u ktorých je hladina testosterónu stále veľmi vysoká. Uznávaný český sexuológ MUDr. Václav Urbánek, CSc. píše vo svojej poradni: „Podieľať sa na tom môžu faktory psychické, ako neistota z očakávania, partnerské či manželské konflikty, nedostatok sebadôvery a pokles nálady v dôsledku stresu, depresie, situačnej či generalizovanej úzkosti.“

V závislosti na vážnosti stavu môžu na zmiernenie stresu pomôcť:

  • dychové cvičenia
  • relaxačné aktivity (venovanie sa koníčkom)
  • šport (chôdza, turistika, beh, plávanie, kolektívne športy…)
  • hudba
  • meditácia
  • manželská poradňa, koučing, psychológ alebo sexuológ.

Fajčenie zhoršuje zdravie ciev

Fajčenie cigariet zužuje cievy a zhoršuje ich priechodnosť. Týka sa to aj siete jemných ciev v penise, ktoré nie sú dostatočne prekrvené, čoho dôsledkom môže byť aj problém s erekciou.

Ak sa chcete zbaviť tohto zlozvyku, zamyslite sa v prvom rade nad tým, prečo fajčíte – znižujete si tým stres? Dodáva vám to energiu? Zapadáte lepšie medzi kolegov, ktorí si cez prestávku v práci idú zapáliť?

Následne vyskúšajte rôzne spôsoby odvykania – nikotínové žuvačky, psychoterapiu… S odvykaním vám pomôže a poradí aj váš ošetrujúci lekár.

Fast food škodí nielen tráveniu

V dnešnej dobe chceme mať všetko rýchlo – jedlo nevynímajúc. Narýchlo pripravené a skonzumované jedlá z fastfoodových reťazcov však nešetria vaše trávenie a ani vašu erekciu.

Tieto pokrmy sú často vyprážané alebo fritované v oleji a obsahujú množstvo cholesterolu, ktorý sa lepí na steny ciev a upcháva ich. Podobne ako cigarety, aj tento zlozvyk ohrozuje vašu potenciu.

Riešenie? Namiesto hamburgeru či rezňa a mastných, presolených hranolčekov si radšej doprajte zdravé jedlo, obsahujúce chudé mäso, ryby a zeleninu. Niektoré pokrmy naviac pôsobia ako prírodné afrodiziaká – naučte sa ich pripravovať! Nezabúdajte tiež na pitný režim.

Tip: Výživné látky si môžete doplniť aj pomocou výživových doplnkov – tabletiek na potenciu na prírodnej báze s obsahom Kotvičníka zemného, Macy či L-arginínu. Uprednostňujte doplnky stravy pre mužov schválené Úradom verejného zdravotníctva, ktoré majú dobré referencie a ponúkajú garanciu vrátenia peňazí v prípade nespokojnosti.

chyba