Zázračné účinky čokolády - pomáha tam, kde by ste to nečakali!

Na Medzinárodný deň čokolády (7. júla) potešte seba a svoju polovičku kvalitnou (viac ako 60-percentnou) horkou čokoládou – iba tá je totiž zdraviu prospešná.

06.07.2017 00:00
zerex inzercia Foto:

Máte pocity viny z toho, že jednoducho milujete čokoládu? Nemusíte. Táto mimoriadne obľúbená hnedá hmota totiž nielen výborne chutí, ale dokáže pomôcť aj pri mnohých zdravotných neduhoch. Ochráni vás pred škodlivými slnečnými lúčmi a naštartuje vaše libido.

Vďaka čokoláde zabudnete na stres

Čokoláda je sladké antidepresívum, ktoré vám pomôže zabudnúť na starosti. Obsahuje fenyletylamín – chemickú látku, produkujúcu váš mozog, keď sa cítite zamilovane. Fenyletylamín podporuje vylučovanie endorfínov – „hormónov šťastia“. Niet divu, že je taká obľúbená u detí aj u dospelých.

Čokoláda podporuje zdravie srdca a ciev

Horká čokoláda znižuje „zlý“ cholesterol a naopak, zvyšuje ten „dobrý“. Pôsobí tým preventívne proti upchávaniu ciev a srdcovo-cievnym ochoreniam. Čokoláda je teda balzamom nielen na dušu, ale aj na srdce.

Vďaka čokoláde sa nespálite

Chystáte sa na letnú dovolenku k moru? Pribaľte si na cestu aj dobrú čokoládu, bohatú na flavonoidy. Práve tie totiž zvyšujú odolnosť vašej pokožky proti škodlivému UV žiareniu. Pozor však, aby sa vám v tom teple neroztopila…

Stimuluje mozgovú činnosť

Čokoláda prekrvuje mozog a pomáha nám myslieť a riešiť napríklad zložité matematické rovnice – vyskúšajte to, keď budete nabudúce hrať šach alebo rozmýšľať nad tým, ako sa popasovať so zložitým problémom. Namiesto kávy či zeleného čaju si pripravte lahodný nápoj – horúcu čokoládu alebo kakao (uprednostnite čo najkvalitnejší organický druh).

Zlepšuje libido a sexuálnu výkonnosť

Chystáte sa na rande? Doprajte si aspoň malý kúsok kvalitnej čokolády alebo zoberte vašu drahú polovičku do cukrárne. Ak potrebujete trochu nakopnúť libido, čokoláda je ideálne afrodiziakum pre dámy aj pre pánov – prekrvuje oblasť genitálií, zvyšuje ich citlivosť na dotyk a zároveň zlepšuje erekciu a sexuálnu výdrž.

P.S.: Chcete mať istotu, že váš romantický večer dopadne podľa očakávaní? Poistite sa nielen kvalitnou čokoládovou bonboniérou, ale aj voľne dostupnými výživovými doplnkami pre mužov, na báze tradičných byliniek, ako je Kotvičník zemný a dôležitých aminokyselín (napr. L-arginín). Skôr než si objednáte tabletky na libido a potenciu cez internet, prečítajte si referencie a skúsenosti od ich užívateľov.

chyba