Andulačná terapia v úlohe lekára

Andulačná terapia ako liečebnú cestu využíva vlastný potenciál ľudského organizmu a výrazne posilňuje jeho samoliečebné schopnosti. Nemeckí odborníci anduláciu vyvinuli na základe využitia frekvencií v lekárstve a spočíva v cielenom vytváraní vibrácií v ľudskom organizme. Tieto frekvencie pôsobia hlboko a rozkmitajú telesné tekutiny až na bunkovej úrovni. Pri tomto terapeutickom postupe dochádza k povzbudeniu toku krvi, k rozprúdeniu cirkulácie lymfy, k podpore regenerácie buniek a posilneniu obranyschopnosti organizmu.

04.04.2017 08:00
zdroj: Andullasys, s.r.o.
Andullasys, s.r.o. zdroj: Andullasys, s.r.o.

Výhody andulácie
Výrazné plus si andulácia môže pripísať aj pre absenciu vedľajších účinkov, ktoré sú častým úskalím farmakologickej liečby. Tá navyše často nelieči príčiny, ale len následky. Andulačná terapia sa, naopak, snaží eliminovať príčiny ochorení, aktivuje samoliečebnú schopnosť tela a prípadne v kombinácii s farmakoterapiou pomáha aj zlepšovať účinok liekov a zmierňovať ich nežiaduce účinky. Andulácia sa aplikuje v pohodlnom lôžku a je vhodná pre ľudí každého veku.

Infračervené hĺbkové svetlo
Andulačnú terapiu dopĺňa a obohacuje hĺbkové infračervené svetlo, ktoré sa stará o hlboké uvoľnenie svalstva. Aplikáciou cez kožu bunky aj v ich najspodnejších vrstvách dokážu prijať viac kyslíka a, samozrejme, je zlepšené aj odplavovanie splodín látkovej premeny, čo má detoxikačný účinok.

5 biofyzikálnych princípov pôsobenia

1. Produkcia energie v bunke
Andulácia vytvára elektrické mikroprúdenia, ktoré podnecujú tvorbu adenozíntrifosfátu (ATP). Táto energia sa ukladá vo všetkých bunkách, stimuluje regeneračné procesy a výrazne povzbudzuje telesnú výkonnosť.

2. Tlmenie bolesti
Andulačná terapia umožňuje tlmenie bolesti. Na prvom stupni aktivuje pozitívne signály v našom tele, ktoré prekrývajú negatívne signály bolesti, a tak prispieva k eliminácii začarovaného kruhu. Týmto prekrývaním dostane náš mozog viac pozitívnych impulzov. Výsledkom je výrazné zmiernenie bolesti. Na druhom stupni andulácia pri pravidelnom aplikovaní spúšťa uvoľňovanie endorfínov. Tie sú všeobecne známe ako telu vlastný prostriedok proti bolesti.

3. Aktivácia krvného obehu
Naša krv sa stará o dostatočné zásobenie tela výživnými látkami. V prípade nedostatočnej cirkulácie krvi je tento proces narušený, dostaví sa únava a ochorenia. Prúdenie zdravej a chorej krvi je veľmi rozdielne. Krvinky v chorej krvi sú zlepené a scvrknuté. Tým strácajú na vitalite a schopnosti transportovať po tele výživné látky. Andulácia uvádza tok krvi do pohybu a oddeľuje od seba zlepené krvinky. Týmto docieli podstatné zlepšenie prietoku krvi a potrebné zásobovanie výživnými látkami. Výsledkom je jednoznačná skutočnosť – cítime sa zdravšie.

4. Aktivácia uvoľňujúcich mechanizmov
Telesné uvoľnenie – namáhavá činnosť vedie k napätiu svalových tkanív. To neostáva bez následkov, svaly nie sú dostatočne zásobované výživnými látkami. Andulácia tu pozitívne pôsobí na rozšírenie ciev a prekrvenie svalových tkanív. Výživné látky sa tak opäť dostávajú do svalov a eliminujú svalové napätie. Psychické uvoľnenie – stres pôsobí negatívne na náš nervový systém. Andulácia docieľuje obnovenie psychickej rovnováhy aktiváciou pozitívnych signálov v organizme a odstraňuje stresové napätie.

5. Stimulácia lymfatického systému
Lymfa je nielen pevnou súčasťou imunitného systému, ale podieľa sa taktiež podstatnou mierou na odstraňovaní zvyškov látkovej výmeny. Pravidelná stimulácia sa stará o stabilitu imunitného systému a o dobre fungujúcu látkovú výmenu.

Overená praxou
Andulačná terapia je už aj na Slovensku overenou metódou podpory liečby civilizačných ochorení, o čom svedčia skúsenosti našich lekárov, fyzioterapeutov, rehabilitačných pracovníkov a veľkého množstva individuálnych užívateľov.

Hlavné účinky andulačnej terapie
• výrazné zmiernenie napätia chrbtového svalstva, bolestí chrbtice
• stimulácia lymfatického systému, detoxikácia organizmu
• odstraňovanie bolestí hlavy, tlaku, migrény a napätia šijového svalstva
• účinné pôsobenie pri bolestiach kĺbov, reume, artróze, rednutí kostí
• podpora pri odstraňovaní celulitídy
• odbúravanie viscerálneho (útrobného) tuku
• stimulácia činnosti čriev pri tráviacich problémoch
• odbúravanie laktátov a uvoľnenie po športovom výkone
• výrazná pomoc pri prerušovanom spaní alebo nespavosti

KONTAKT A OSOBNÉ KONZULTÁCIE

Andulačné hhp systémy
- zastúpenie pre Slovensko

PaedDr. Peter Glocko
mobil: 0918 730 176
e-mail: glocko@andullasys.cz
www.andullasys.cz

zdroj: Andullasys, s.r.o.
Andullasys, s.r.o. zdroj: Andullasys, s.r.o.
chyba