Veda v tom má jasno. Ako dlho by mal naozaj trvať sex?

V sexe nie sú žiadne vopred stanovené zásady. Je možné si ho užívať kdekoľvek, kedykoľvek a tiež aj v akejkoľvek polohe. Aj keď nie sú v sexe vopred stanovené žiadne pravidlá, dokáže mnohým spôsobiť nemalé skľučujúce situácie (napríklad aj čo sa týka jeho správnej dĺžky). Niekedy sex trvá dlhšie, inokedy zase kratšie. Čo je v poriadku a ako dlho by mal trvať naozaj kvalitný sex?

13.12.2016 08:00
Foto: Mayer George Vladimirovich
Active life s.r.o.

Vychádzať budeme z jednej dôkladnej vedeckej štúdie, ktorú zrealizoval doktor Brendan Zietsch z Univerzity v Queenslande. Výskumu sa zúčastnilo 500 heterosexu­álnych párov, ktorí počas jedného mesiaca pred každým intímnym aktom zapli stopky a na jeho konci ich vypli. Takto zisťovali svoju presnú dĺžku intímneho aktu. Všetko robili pre potreby vedy s cieľom získania reálnych dát o optimálnej dĺžke sexu. Dôverujme teda týmto párom, že skutočne zodpovedne pristúpili k samotným meraniam a nič zbytočne neskreslili.

K akým konkrétnym výsledkom dospela štúdia?

Výsledky mesačného výskumu hovoria za všetko. Celková penetrácia u párov trvala v intervale od 33 sekúnd až do 44 minút. A čo dĺžka sexu? Priemerný čas trvania sexu bol na úrovni 5 minút a 40 sekúnd (samozrejme bez predohry). Toto je ten dôležitý údaj, ktorý zaujíma najviac asi všetkých. Sex má trvať 5 minút a 40 sekúnd, nič viac a nič menej. Naším konštatovaním zostáva, že ak to zoberieme súhrnne a vo všeobecnosti, tieto výsledky iba potvrdili to, že nie je dobré, ak sex trvá až príliš dlho.

Čo robiť s týmto zistením?

V prvom rade nestresujte sa, ak váš sex trvá viac či menej, ako sex párom v uvádzanej štúdii. Jednoducho pokračujte v tom, čo vás napĺňa a robte to tak, ako sa to páči vám, či vášmu partnerovi. Oddnes už viete, že sex môže trvať rôzne dlhý čas a nie je to až tak podstatné. Oveľa dôležitejšie je, aby vás sex bavil a uspokojoval oboch. Vtedy dĺžku sexu isto nebude riešiť nikto (samozrejme len ak by ste boli súčasťou ďalšieho vedeckého výskumu). Ak však máte vo svojom vzťahu s dĺžkou intímneho styku problémy, môžete u partnera predĺžiť jeho erekciu a tiež aj dobu styku o 30 minút s tabletkami Zerex Extralong. Tabletky sú určené pre mužov s rýchlym vyvrcholením. Samotný účinok trvá až 36 hodín. Ak vášho partnera trápi skôr dĺžka pohlavného styku a nie sila a kvalita erekcie, tabletky Zerex Extralong sú tou najvhodnejšou voľbou.

chyba