Fajčenie vás pripraví o viac ako si myslíte

V tomto článku nebudeme písať o chorobách, ktoré fajčenie spôsobuje. Práve naopak. Chceme vám ukázať čísla, ktoré vás budú zaujímať.

20.11.2015 09:17
sita smartbrokers inzercia Foto:

Fajčenie je zlozvyk, ktorým doslova môžete seba, alebo svojich potomkov pripraviť o nehnuteľnosť.

Ak si túto teóriu rozoberieme a premietneme do čísiel, musíme uznať, že je to pravda. Tuhý fajčiar (určite takých vo svojom blízkom okolí poznáte), vyfajčí bez väčších problémov aj 2 krabičky denne. Aktuálne sa priemerná cena krabičky pohybuje okolo 3 €. Takto mesačne prefajčí jedna osoba 180 €. Ak si toto číslo vynásobíme dvoma (za oboch rodičov alebo partnerov), dostaneme 360 € mesačne na cigarety. Za rok je táto suma 2 160 € až 4 320 €. Za 10 rokov prefajčíte garsónku v Bratislave alebo 3 izbový byt napríklad v Rožňave. Za 20 rokov intenzívneho fajčenia je to už pekný rodinný domček na kľúč.

Ak myslíme aspoň trošku ekonomicky, musíme uznať, že prestať s týmto neduhom sa oplatí. Úspora dosiahnutá na zdraví je na nezaplatenie. Staroba spríjemnená príjmom z nájmu z nehnuteľnosti, na ktorú sme ušetrili je motivujúcou predstavou. Radosť z úspory na bývanie pre deti je neopísateľná.

Usporiť mesačne 400€, alebo ich použiť na splácanie hypotéky za vysnívané bývanie je určite dobrou investíciou. Ak tie eurá dokážete nájsť na cigarety, tak tam niekde sú…

zväčšiť
tabulka-sita-smart brokers inzercia

Názor poskytol Robert Posolda, generálny riaditeľ spoločnosti Smart Brokers.

chyba