Keď je kúpalisko strašiakom pre vaše nohy...

Spolu s letom a teplým počasím odhaľujeme viac ako kedykoľvek počas roka. Chodidlá nie sú výnimkou. Často však stav nášho chodidla nie je len na oko neatraktívny, ale je na tom biedne aj zo zdravotného hľadiska. Nechtová mykóza čaká na každom rohu. Ako jej predchádzať a ako sa jej zbaviť?

21.07.2015 00:00
sholl inzercia Foto:

Mykóza ohrozuje zdravie
Vlhké a tmavé miesta sú pre mykózu hotovým rajom. Toto pomerne časté ochorenie sa šíri z človeka na človeka priamym kontaktom alebo prostredníctvom kobercov, ponožiek, topánok, pančúch,… Nepríjemnú infekciu spoznáte bielou, žltou až hnedou, zelenou a dokonca i červenou farbou nechtu. Pokiaľ necht nebude ošetrovaný, môže dôjsť k jeho bolestivému odlupovaniu sa po šupinách, až k jeho úplnému oddeleniu od prsta. Dôležitá je prevencia, v prípade napadnutia hubou dôkladná liečba, inak sa môže rozšíriť na ďalšie nechty na nohách.

Nohy vás nosia celý život, starajte sa o ne
Dôležitá je prevencia. Do verejných bazénov, spŕch a šatní noste vždy bazénovú obuv alebo sandále. Počas dňa sa pokúste udržiavať vaše nohy v suchu nosením priedušnej obuvi a ponožiek, ktoré absorbujú pot. Ponožky si pravidelne vymieňajte, a to hlavne v teplom počasí. Liečba infekcie môže trvať dlhú dobu. Snažte sa zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Starajte sa o vaše chodidlá, nosia vás celý život, zaslúžia si viac ako len občasné nakrémovanie telovým mliekom, ktoré na chodidlá nie je ani určené.

sholl inzercia

Vyberte si vhodnú kúru
Vhodnou kúrou na nechtovú mykózu je Fungal Nail Treatment od značky Scholl. Kúra obsahuje 5 pilníkov na jedno použitie a roztok pre ošetrenie, ktorý je zložený z kyseliny citrónovej, izopropylalkoholu, benzoánu sodného, močoviny, glycerínu a pantenolu. Produkt na postihnutom nechte vytvára znížením pH hodnoty nepriaznivé prostredie pre rast a šírenie húb. Použitie kúry pozostáva z niekoľkých krokov. Pilníkom Fungal Nail Treatment ošetrite jedenkrát týždenne povrch nechtu. Po použití pilník zahoďte. Naneste tekutinu na postihnutý necht jedenkrát denne. Ošetrenie opakujte po dobu 3 týždňov. V rámci druhého kroku naneste tekutinu na postihnutý necht jedenkrát týždenne po dobu 9 mesiacov alebo pokiaľ necht už nebude mať neprirodzené zafarbenie. Na konci liečebnej fázy sa zníži neprirodzené sfarbenie nechtu a nový necht už nebude vykazovať žiadne príznaky narušenia.

Viac informácií o produkte nájdete na našej stránke www.schollsk.sk

chyba