Ako sa túto jeseň vyhnúť nepríjemnej chrípke?

4 jednoduché kroky, vďaka ktorým vás tento rok chrípka nevyradí zo života.

20.10.2013 08:00
boiron_inzercia_zena

Únava, horúčka, pocit zimy, bolesť hlavy, kĺbov a hrdla, suchý kašeľ, upchatý nos a nechutenstvo. Skrátka chrípka. Nepríjemné ochorenie, ktorému sa chce vyhnúť každý z nás. Teraz, keď je jeseň a s ňou aj nastávajúce chrípkové obdobie, je pre vás veľmi dôležité pripraviť svoj imunitný systém na zvýšenú záťaž. Pritom posilniť svoje telo a výrazne zvýšiť šancu, že sa tento rok chrípke vyhnete, sa dá veľmi jednoducho.

Umývajte si často ruky
Hovorí sa – mama má vždy pravdu. Aspoň teda čo sa týka známej otázky pred jedlom „Umyl si si ruky?“. Chrípka je vírusové ochorenie, ktoré sa prenáša kvapôčkovou infekciou, či už kýchnutím alebo smrkaním z nosa. Čisté ruky znižujú šancu, že si k ochoreniu dopomôžeme sami prenosom z vlastných rúk do ústnej dutiny alebo do očí.

Vyhýbajte sa miestam s vysokou koncentráciou ľudí
Preplnené čakárne, nákupné centrá, MHD. To sú len niektoré z miest, kde sa stretnete s vysokým počtom ľudí. Čím je počet ľudí okolo vás vyšší, tým je aj vyššie riziko nákazy. Pokiaľ je to čo i len trochu možné, takýmto miestam sa vyhýbajte.

Počúvajte vaše telo
Ak cítite, že na vás „niečo ide“, neignorujte to. Vaše telo vám hovorí, že potrebujete zvoľniť tempo. Pri prvých príznakoch ochorenia treba nastoliť pokojový režim, každé nadbytočné mrhanie energiou berie zdroje viac zaťaženému imunitnému systému. Zredukujte každodenné povinnosti na minimum.

Majte pomoc vždy po ruke
Prvá vhodná alternatíva ako sa pripraviť na obdobie chrípky a prechladnutia je pravidelné užívanie „Oscilla“, ideálne už od septembra. Ak ste to nestihli, nie je neskoro začať aj teraz. Neváhajte a každý člen rodiny užívajte 1 tubičku „Oscilla“ týždenne. Oscillococcinum je liek určený na liečbu chrípkových stavov. Jeho užívanie môže pomôcť predísť chrípkovému ochoreniu, ako aj výrazne ovplyvniť jeho priebeh. Nemá žiadne známe nežiaduce účinky. Je vhodný pre deti, dospelých, dokonca aj pre tehotné a dojčiace ženy. Pýši sa 65 ročnou tradíciou po celom svete a podľa prieskumu nezávislej prieskumnej agentúry GfK ho za účinný pokladá až 92% jeho užívateľov. Neváhajte si pýtať Oscillococcinum vo vašej lekárni a pripravte seba a svoju rodinu na obdobie chrípky a prechladnutia! Teraz vo výhodnom rodinnom balení.

Viac informácií nájdete TU.

chyba