Objavte tajomstvo úspechu značky Apple

Apple produkty sú na výslní z mnohých dôvodov. Inžinieri zo Silicon Valley skrátka vedia, ako na to. Pozrite sa do zákulisia tých najlepších jabĺčkových nápadov a zistite, v čom tkvie ich obľúbenosť.

14.04.2023 00:00
apple Foto:

Za skvelými výsledkami tejto firmy určite nestojí jeden jediný dôvod. Spomenúť môžeme 4 základné faktory, ktoré sú pri uvedení ďalšieho Apple hitu vždy prítomné: vizionársky nápad, nekonvenčný dizajn, dobré užívateľské rozhranie a správne načasovanie uvedenia na trh.

Apple a jeho prvenstvá

Tieto 4 piliere nájdeme aj pri najčastejšie skloňovaných prvenstvách. Apple ich má v rukáve hneď niekoľko:

  • Apple II patril k jedným z prvých masovo vyrábaných počítačov do domácností.
  • Počítač iMac sa stal po svojom uvedení najpredávanejším počítačom v USA.
  • Predstavil prvý miniatúrny digitálny hudobný prehrávač iPod.
  • Uviedol na trh prvý dotykový telefón iPhone.
  • Svoje prvenstvo obhajujú aj bezdrôtové slúchadlá AirPods.
  • Tablet iPod sa stal najrýchlejšie predávaným produktom od Apple.
  • Je prvou a jedinou spoločnosťou, ktorá vyrába hardware aj software.

Týchto pár prvenstiev potvrdzuje, ako dobre si Apple v biznise vedie. Značku obdivujú vývojári aj samotní užívatelia. Tí si pochvaľujú, že im jabĺčkové výrobky idú ľahko pod ruku. Čo presne to znamená, si ukážeme na 2 konkrétnych výrobkoch.

MacBook ohuruje výkonným čipom

Výhodou všetkých produktov od Apple je, že fungujú na vlastnom operačnom systéme, ktorý konkurencia častejšie dobieha, než by ho vo vývoji predčila. Vďaka tomu je MacBook nielen pekným, tenkým, odolným notebookom, ale tiež poriadne nadupanou mašinou, ktorú len tak niečo nezasekne. V roku 2022 sa na trhu objavil MacBook s čipom M2, ktorý sa hneď zaradil medzi tie najvýkonnejšie procesory na svete.

Okrem toho, že M2 má oproti svojmu predchodcovi M1 o 18 % rýchlejšiu CPU jednotku, o 25 % vyšší grafický výkon a o 40 % rýchlejšie strojové učenie, nepotrebuje tento notebook ani ventiláciu. Prehriať ho je takmer nemožné. A v roku 2023 môžeme očakávať v notebookoch MacBook Air ešte výkonnejší čip M3.

Apple Watch ako osobný asistent

Apple Watch patria k jedným z najpredávanejším kúskom nositeľnej elektroniky na svete. V roku 2014 sa svetu prezentovali ako najosobnejšie zariadenie a majú vlastne pravdu. Apple Watch hodinky dokážu monitorovať chod vášho tela od spánku po športové výkony.

Doba, v ktorej sa mnoho užívateľov snaží o zdravý životný štýl, jednoducho hodinkám, akými sú Apple Watch, praje. A aj v tom tkvie tajomstvo úspechu. Apple dokáže prísť v pravú chvíľu s produktom, ktorí užívatelia nutne potrebujú, aj keď o tom doposiaľ nevedeli.

chyba