Užitočné aplikácie pre dokonalý zážitok zo sledovania Smart TV

Ak premýšľate, ako si naplno vychutnať obľúbený obsah a vylepšiť zážitok zo sledovania vášho Smart TV, prinášame užitočný prehľad prevažne spoplatnených aplikácií. Nový rozmer Smart TV dodá i zrkadlenie obrazovky alebo sledovanie obsahu online.

24.02.2023 00:00
nay, pr nepouzivat

Jednoduchý prístup k nekonečným zážitkom

Výhodou systému Android TV je, že máte na výber množstvo aplikácií. Tie vám uľahčia manipuláciu s televízorom, a vy sa tak môžete naplno oddať zábave.

Vďaka sieťovému disku, kde si uložíte všetok svoj obsah, a aplikáciám Plex alebo Kodi, môžete svoj Smart TV premeniť na multimediálnu knižnicu.

Vďaka aplikácii Apple TV môžete filmy a seriály sledovať nielen na Smart TV, ale aj na Apple TV, vo svojom iPhone, iPade či Macu.

Na prehrávanie videí či chýbajúce kodeky využijete prehrávač VLC. Na sledovanie filmov a seriálov na Smart TV, Apple TV alebo Android TV máte na výber napríklad platené aplikácie ako Netflix, HBO Max, Disney +, Amazon Prime Video, Skylink, Rakuten TV, Pluto TV, Arte TV či TED TV. Ceny štartujú na 6,99 € za mesiac. Začiatkom roka 2023 vstúpila na trh aj streamovacia platforma SkyShowtime, ktorá ponúka zaujímavú, časovo obmedzenú zavádzaciu cenu. Ak ste radi v obraze, stiahnite si i obľúbené spravodajstvo. Živé vysielanie zábavy, Talk show, hudby či umenia zase poskytuje napríklad Twitcher.

Hry na Android alebo Smart TV

Pre milovníkov videohier je nutnosťou aplikácia Steam Link, ktorá ponúka veľkú knižnicu hier. Vďaka nej ani nepotrebujete vlastný počítač a streamovať môžete aj vlastné hry. Pre nostalgikov je tu aplikácia Nostalgia, čo je emulátor konzoly NES, kde si stiahnete svoje obľúbené Nintendo hry. Super Mario i Packman opäť ožijú!

Počúvanie hudby a karaoke

Prehrávajte si svoje obľúbené songy vďaka Amazon Music, Deezer alebo Musixmatch. Okrem prehrávania a vyhľadávania obľúbených skladieb, môžete televízor prepojiť aj s ďalšími aplikáciami ako Spotify, Play Music či Youtube. A keď sa zábava zvrtne na karaoke, s applikáciami Sing it! alebo Smule budete pripravení. Sláva veselému pospevovaniu!

Nekonečno rádiových staníc

Všetky možné rozhlasové stanice na frekvencii AM, FM alebo na internete, nájdete na jednom mieste – v aplikácii TuneIn Radio. Stačí si naladiť to svoje. Slovenské, české i zahraničné stanice, ale i obľúbené podcasty alebo čítanie správ.

Premeňte svoju obývačku na fitnes štúdio

Aplikácií, rovnako ako športov, je na výber mnoho. Bude vám vyhovovať Fitness tréner, FitOn alebo Body Trainer? So Simply Yoga si pozvete inštruktora priamo domov. Naživo si môžete zatancovať spolu s DanceBody alebo si dopriať lekcie baletu so Sleek Ballet Fitness.

Vzdelávajte sa s aplikáciami na Smart TV

Vychytávkou je appka Blinkist, ktorá prináša 15-minútové zhrnutia kľúčových informácií z vyše 5 000 najpredá­vanejších kníh a podcastov literatúry faktu.

Učenie jazykov pôjde jednoducho a zábavne napríklad vďaka aplikáciám Duolingo alebo MOOVEEZ, Falou. DuoCards má zase pripravené kartičky pre najmenších.

Doplňte svoje vedomosti z umenia, sledujte hviezdy, prehĺbte vedomosti z matematiky, gramatiky, dopravných značiek alebo sa naučte hrať na hudobné nástroje. Na veľkej obrazovke Smart TV si môžete zahrať dokonca i pub kvíz.

Ovládanie Smart TV a Android TV

Prehliadač, ktorý využijete na otváranie audio, video a pdf súborov, ale i sledovanie filmov online – to všetko vám umožní TV browser.

Vylepšite ovládanie svojho Smart TV prostredníctvom aplikácie CetusPlay. Nepotrebujete myš, váš telefón sa premení na touch pad.

Zrkadlenie obrazovky

Prostredníctvom aplikácie SmartThings a Smart View prenesiete obrazovku telefónu na Smart TV. Modely od roka 202 disponujú technológiou NFC, ktorá umožňuje spárovať telefón či tablet s TV len poklepaním obrazovky alebo priložením k televízoru. Prepojenie a zdieľanie súborov s ostatnými zariadeniami zvládne i appka Send files to TV alebo Airscreen. Doplňte svoje portfólio aplikácií ešte o Downloader, s ktorým sťahujete súbory z internetu.

chyba