Chcete im zabezpečiť budúcnosť? Posaďte deti pred obrazovku… a naučte ich programovať

Kypí vám pri pohľade na deti pozerajúce do telefónu alebo sediace za počítačom krv v žilách? Pozor, aby ste ich nepripravili o úspešnú kariéru. Namiesto zákazov ich naučte počítačom rozumieť - a zabezpečíte im lepšiu budúcnosť.

31.01.2023 00:00
programko, pr, nepouzivat Foto:

Možno sa aj vy snažíte, aby vaše deti trávili pred obrazovkou čo najmenej času. Ale pravdou je, že práve tam je ich budúcnosť. Prečo by ste teda mali bojovať s veternými mlynmi, keď aj vy v práci zrejme trávite pred obrazovkou hodiny?

Namiesto toho môžete deti inšpirovať, aby sa okrem hrania aj niečo naučili – napríklad programovať, vytvárať grafiku či strihať videá. A môžu to ovládať odmalička vďaka kurzom Programko!

Programátorské myslenie sa zíde v každej profesii

Schopnosť programovať a vedieť čítať kód sa dnes zíde v takmer každej profesii – nielen programátorom.

Účtovníci, ktorí si dokážu napísať vlastné makro v Exceli sú na krok pred svojimi kolegami. Grafik si môže viac zarobiť predajom dobrého rozšírenia pre Photoshop, než samotnou tvorbou grafiky. Dátoví analytici sa bez znalostí Pythonu či SQL ani nepohnú – a úplne každému sa zíde vedieť rozmýšľať trochu ako programátor.

Viac ako čokoľvek iné bude totiž v budúcnosti žiadané práve programátorské myslenie. Schopnosť porozumieť kódu spojená so znalosťami z iných odborov bude mimoriadne žiadaná kvôli nárastu automatizácie, robotizácie a tiež pokročilej umelej inteligencie.

lekcie Programka vaše deti naučia práve to.

Myslieť ako programátor.

Programko, pr, nepouzivat

Programko – komunitný projekt od učiteľov a študentov pre deti po celom Slovensku

Programko sú online kurzy pre deti od 3. do 9 triedy základnej školy, v ktorých sa naučia hravou formou programovať, tvoriť grafiku či strihať video rovnako jednoducho, ako ste sa vy naučili čítať a počítať.

Vytvárajú ich vysokoškolskí učitelia spoločne so svojimi absolventmi, a ich cieľom je rozvíjať dôležité schopnosti internetovej doby u čo najviac detí po celom Slovensku.

Preto sa okrem tvorby online kurzov za najdostupnejšie ceny venujú aj práci s mládežou – či už na krúžkoch na školách, alebo aj vzdelávaním o témach ako je bezpečnosť na internete či kyberšikana, na ktoré sa musia deti pripraviť.

Programko, pr, nepouzivat

Ako vyzerajú lekcie Programka?

Všetky kurzy prebiehajú pod dohľadom skúseného lektora, ktorý má vždy na starosti len 2–4 deti a môže sa im tak naplno venovať. Počas desiatich lekcií (každá trvá 75 minút) sa deti okrem technických znalostí vycibria aj v riešení problémov, matematike a logike – a hlavne si všetko vyskúšajú v praxi pri tvorbe malých projektov: vlastnej webovej stránky, posterov a inej grafiky, resp. spoja všetko dohromady pri výrobe jednoduchej hry.

S lektorom môžete byť v kontakte aj vy – a dozvedieť sa na čo má vaše dieťa nadanie, ako mu pomôcť v ďalšom rozvoji alebo kam ho študijne viesť na strednej a vysokej škole.

Kurzy programovania, grafiky a strihania videa za dostupnú cenu

Veríme, že každé dieťa by malo mať možnosť učiť sa programovanie – a preto naše kurzy patria medzi najdostupnejšie. 750 minút vyučovania s lektorom stojí len 138 €, a to vrátane videolekcií a PDF materiálov, ku ktorým budete mať prístup navždy.

Pozor, počet miest v každom kurze je však obmedzený! Preto prihláste svoje dieťa ešte dnes a pripravte ho na úspech vo svete budúcnosti. Stačí kliknúť na Programko.sk, vybrať si správny kurz podľa vekovej kategórie, a učenie sa môže začať!

Programko, pr, nepouzivat
chyba