Veľký prieskum: Toto je ideálny smartfón podľa väčšiny Slovákov

Slováci majú na technológie, ktoré každodenne používajú, stále vyššie a vyššie požiadavky. Agentúra NMS zistila, že Slovákom najviac záleží na týchto parametroch: kvalitný displej, ultratenké telo, dostatok pamäte, výdrž batérie aspoň jeden deň a výborný fotoaparát. Prieskum zadala telekomunikačná spoločnosť Huawei, ktorá len nedávno uviedla na trh novinku - smartfón, ktorý takmer vo všetkom vyhovuje slovenskému užívateľovi.

29.11.2021 15:32
huawei, pr nepouzivat

Nároky Slovákov rastú

Priemerný Slovák má na technológie smartfónov požiadavky ako je adekvátna cena (67 % opýtaných), dostatočná výdrž batérie (51 %) či kvalita fotoaparátu (44 %). Pričom muži si vyberajú nový model predovšetkým na základe výkonu, značky, kvality displeja, pričom mobil využívajú okrem komunikovania najmä na fotografovanie širokouhlých záberov, počúvanie hudby, navigovanie či hranie hier.

huawei, pr nepouzivat

A naopak ženám záleží primárne mať vo svojom smartfóne kvalitný fotoaparát s dobrou selfie kamerou, možnosťami využívať rôzne filtre či tiež dostatočne veľkú pamäť na ukladanie množstva fotografií a videí. Svoje smartfóny pritom najčastejšie využívajú na fotografovanie či prezeranie sociálnych sietí.

huawei, pr nepouzivat

Na čo nám smartfón primárne slúži?

Až 54 % respondentov uviedlo, že okrem základnej komunikácie ako je telefonovanie, či esemeskovanie sa väčšina venuje najčastejšie surfovaniu na internete a viac než polovica (51 %) pravidelne prezerá obsah sociálnych sietí. Medzi ďalšie časté činnosti na smartfónoch patrí fotografovanie (49 %), mobilné bankovníctvo či platby prostredníctvom mobilu (40 %), počúvanie hudby či sledovanie filmov (28 %), ale aj hranie hier (17 %).

Práve na základe tohto prieskumu prišiel Huawei s možnosťou bezkontaktnej platby prostredníctvom aplikácie Curve a neustále pracuje na tom, aby sa v obchode s aplikáciami Huawei AppGallery nachádzali všetky potrebné aplikácie.

huawei, pr nepouzivat

Novinka od Huawei – nova 9

Začiatkom tohto mesiaca uviedla firma na trh svoj úplne nový smartfón Huawei nova 9, ktorý ponúka všetky vlastnosti vlajkovej lode za polovičnú cenu, a zároveň dokonale vystihuje všetky požiadavky na smartfón, ktorý by si kúpil priemerný Slovák.

huawei, pr nepouzivat

Veľký 6,6-palcový displej nedávno s jemným rozlíšením a obnovovacou frekvenciou 120 Hz dostatok miesta na plnohodnotný zážitok zo sledovania sociálnych sietí či hrania mobilných hier. Základom série Huawei nova je inovácia. Už od uvedenia na trh v roku 2016 predstavuje rad nova stelesnenie inovatívnych technológií Huawei v štýlovom kabáte. Je to špičkový osobný asistent určený pre zaneprázdnených, nezávislých a kreatívnych ľudí, ktorí sú neustále v pohybe.

huawei, pr nepouzivat
chyba