Budúca mamička či alergik? Nielen pre vás je klimatizácia prospešná

Váhate, pretože máte doma alergika, čakáte bábätko, máte malé deti alebo ste len citlivejší na chlad? Neobávajte sa. Klimatizácia vám môže len pomôcť.

05.08.2021 00:00
zse, pr nepouzivat Foto:

Klimatizácia vám spríjemní posledné týždne tehotenstva

Prežiť horúce letné dni s tehotenským bruškom je skutočne vyčerpávajúce. Vysoké teploty spôsobujú rozťahovanie ciev a zníženie tlaku. Výsledkom je únava, malátnosť, silné bolesti hlavy, opuchy nôh a niekedy až odpadnutie. Ak navyše počas dňa neprijmete dostatok tekutín, situáciu to ešte zhoršuje.

Záchrana prichádza v podobe klimatizácie. Mnoho tehotných žien sa ju však obáva používať, pretože majú strach nielen o svoje zdravie, ale i o zdravie bábätka. Ak však klimatizáciu používate správne, žiadne komplikácie vám nehrozia. Práve naopak – dokáže si naplno vychutnať posledné týždne vášho tehotenstva a pripraviť domácnosť na príchod nového člena rodiny.

Najdôležitejšie je, aby bola vaša klíma do domu alebo bytu nastavená na zdravú teplotu. Tá by nemala presiahnuť rozdiel 5 – 6 °C medzi vnútornou a vonkajšou teplotou. Ak zvládate teplotné rozdiely ťažšie, môžete si pomocou aplikácie vo vašom smartfóne nastaviť klimatizáciu na miernejšiu teplotu ešte pred príchodom domov, a keď sa aklimatizujete ešte o pár stupňov miestnosť vychladíte. Predídete tak teplotnému šoku, ktorý je v tehotenstve mimoriadne nebezpečný.

Horúce letné noci prežijete s bruškom oveľa príjemnejšie s klimatizáciou Samsung a jej funkciou Good’sleep. Okrem minimálnej hlučnosti zabezpečuje aj nastavenie teploty, rýchlosť ventilátora a smer prietoku vzduchu, aby ste mali nerušený hlboký spánok. V porovnaní so štandardným režimom chladenia zároveň znižuje spotrebu elektrickej energie až o 36 %.

Záchrana pre alergikov – klimatizácia

Klimatizácie, ktoré sú v súčasnosti na trhu dostupné disponujú špičkovým filtračným systémom, ktorý dokáže z miestnosti odstrániť prach, peľ a dokonca aj vírusy a baktérie. Vďaka tomu sa ľudia trpiaci rôznymi alergiami nemajú čoho obávať. Klimatizovaný vzduch je dokonale čistý. Špeciálne pre mestské prostredie je typické veľmi znečistené ovzdušie. Spoľahlivá klimatizácia dokáže odfiltrovať tieto nebezpečné látky a kvalitu vzduchu v interiéri tým výrazne zvýši. Čistenie vzduchu pomocou klimatizácie využijete aj vtedy ak máte doma domáce zvieratko.

„Syn je alergik a astmatik. Prevažnú časť roka má neustále problémy. Od kúpy klimatizácie nás preto všetci známi odhovárali. Jeho zdravotné ťažkosti sa podľa nich mali používaním klimatizačného zariadenia len zhoršiť. Stal sa však pravý opak. Náš klimatizovaný byt sa pre neho stal v najkritickejšom peľovom období doslova útočiskom.“

Ak máte doma alergika, stavte na klimatizáciu Samsung od ZSE, ktorá je vybavená špeciálnym trojvrstvovým Tri-Care filtrom, vďaka ktorému si doma zabezpečíte zdravší vzduch a bude sa vám ľahšie dýchať. Filter zachytí väčšie prachové častice, vlákna, zvieracie chlpy, jemný prach a redukuje výskyt vírusov, baktérií a alergénov. Filtre trojitej ochrany stačí vymeniť raz za tri roky.

Vzduchový filter Easy Filter Plus zároveň udržuje vašu klimatizáciu čistú a antibakteriálny povrch vás pomáha chrániť pred nebezpečnými znečisťujúcimi látkami vo vzduchu. Filter sa jednoducho vyberá, čistí a vkladá späť do klimatizácie. Klimatizácia vďaka automatickému čisteniu zabraňuje vzniku baktérií a plesní. Interiér klimatizácie sa vysušuje a sterilizuje.

Klimatizácia je vhodná aj pre seniorov

Seniori si zväčša myslia, že klíma do bytu alebo domu je technický výdobytok doby, ktorý nepotrebujú. Práve oni však ocenia jej pozitívne účinky zo všetkých skupín užívateľov najviac.

Foto: Unsplash
zse, pr nepouzivat

Starnutím sa znižuje schopnosť tela regulovať telesnú teplotu. Starší ľudia sa menej potia, a preto nedokážu chladiť organizmus tak efektívne ako mladí ľudia. Pri vysokých vonkajších teplotách u nich veľmi často dochádza k prehrievaniu organizmu a následne k dehydratácii, vyčerpanosti, kardiovaskulárnym problémom alebo k celkovému kolapsu organizmu. Starší ľudia sú preto počas horúcich letných dní najohrozenejšou skupinou obyvateľstva.

Klimatizácia je vhodným darčekom pre starých rodičov, ktorí musia tráviť letné dni vo svojich rozpálených príbytkoch. Klimatizačná jednotka vhodná pre seniorov by mala byť nenáročná na ovládanie, spoľahlivá a výkonná s minimalistickým dizajnom. V ZSE určite nájdete model, ktorý vám bude vyhovovať.

Určite však investujte do klimatizácie Samsung s technológiou Wind-Free™, ktorá dokáže zabezpečiť príjemnú osviežujúcu atmosféru bez pocitu chladného prievanu v miestnosti. Chladný vzduch neprechádza priamo lamelami, ale sa jemne a rovnomerne šíri cez tisíce mikrootvorov v prednom paneli klimatizácie. Zariadenie automaticky reguluje teplotu a rýchlosť ventilátora, takže vám nebude príliš horúco ani zima. Seniori sú na prúdenie chladného vzduchu mimoriadne citliví a s touto funkciou im žiadne zdravotné ťažkosti nehrozia.

Neoceniteľný pomocník pre rodiny s deťmi – klimatizácia

Rodiny s deťmi v rôznych vekových kategóriách sú špecifickou skupinou pri výbere i používaní klimatizačnej jednotky. Klimatizácia by sa mala stotožniť so životným štýlom vašej rodiny a svojimi funkciami spríjemňovať fungovanie počas bežných dní každého člena domácnosti. Ak máte doma deti, vaša klimatizácia musí spĺňať hneď niekoľko funkcií. Je ideálne ak vie okrem chladenia priestor aj vykúriť, čistiť vzduch, môžete ju ovládať na diaľku, je tichá, rýchla a úsporná.

„Máme malé deti, takže sme mimoriadne radi, že naša klimatizácia disponuje technológiou Intelligent Eye. Vďaka nej sa nemusíme obávať žiadnych zdravotných problémov z prechladnutia. Počas letných dní je náš domov príjemné útočisko pred horúčavou.“

Funkcia klimatizácii Daikin Intelligent Eye vie detekovať pohyb osoby v miestnosti a upraviť smer prúdenia vzduchu, tak aby studený vzduch nefúkal priamo na osoby v miestnosti. Ak zónové oko klimatizácie nezaznamená pohyb v miestnosti po dobu 20 minút, automaticky sa prepne do energeticky úsporného režimu s nižším chladiacim výkonom a prevádzkovými nákladmi.

Klimatizácia nie je určená len na používanie počas horúcich letných dní. Počas chladných zimných dní si ňou môžete doma prikúriť alebo ju dokonca využiť ako plnohodnotný zdroj tepla. Vyhnete sa tak nepríjemnému pocitu zimy vo vašej domácnosti, ktorý môže mať za následok vznik prechladnutia, bolesti hlavy alebo chrbta.

„Nevedeli sme ako v byte preklenúť obdobie pred tým ako začne vykurovacia sezóna, dokonca i v zime sa nám občas zdalo, že by radiátory mohli fungovať efektívnejšie. Manželka i dcéra boli často prechladnuté, pretože mali neustále nepríjemný pocit chladu. Rozhodli sme sa preto pre kúpu klimatizácie. Nemohli sme urobiť lepšie. V lete nás príjemne ochladí a v zime zahreje.“

chyba