Najprestížnejšie ocenenie za dizajn pre spoločnosť Jungheinrich

Nový elektrický vysokozdvižný vozík na dvojúrovňové nakladanie Jungheinrich ERD 220i získal ocenenie Red Dot Design Award v kategórii Produktový dizajn. Je to už piate ocenenie produktového dizajnu Jungheinrich za posledných 5 rokov.

20.07.2021 09:56
PM Red Dot Award, pr nepouzivat Foto:

„Red Dot Design Award“ je určená pre všetkých, ktorí chcú odlíšiť svoje podnikanie prostredníctvom dizajnu. Prvýkrát bola udelená v roku 1955 v Nemecku a postupne si získala celosvetové renomé. S viac ako 18 000 prihláškami ročne od profesionálov, spoločností a organizácií z oblasti dizajnu z viac ako 70 krajín je aktuálne cena Red Dot Award jednou z najväčších a najuznávanejších dizajnérskych súťaží na svete.

Najlepší dizajn vyberajú každoročne odborné poroty v 3 oblastiach: produktový dizajn, komunikačný dizajn a dizajnový koncept. Cena za produktový dizajn je najstaršou odovzdávanou cenou. Výrobcovia a dizajnéri môžu prihlásiť svoje inovácie do zhruba 50 kategórií súťaže. Tento rok bolo ocenených historicky najviac produktov (2305), pričom medzi ocenenými nájdeme aj známe spotrebiteľské značky ako Apple, Lenovo, Google, Volkswagen, ale aj priemyselné značky ako John Deere, Volvo Truck, KONE, 3M či už spomínaný Jungheinrich.

Jungheinrich bol ocenený za revolučný dizajn elektrického vysokozdvižného vozíka ERD 220i, ktorý využíva dva lítium-iónové batériové moduly s kapacitou 130 Ah umiestnené v podvozku vozíka. Tým sa výrazne zlepšuje výkon vozíka a umožňuje prudké zrýchlenie s maximálnou rýchlosťou až 14 km/h. ERD 220i je najkompaktnejším vozíkom vo svojej kategórii s L2 rozmerom iba 1 065 mm a polomerom otáčania menším ako dva metre, vďaka čomu sa s ním dá veľmi presne manévrovať aj v úzkych priestoroch. Jungheinrich tak produktovým dizajnom reaguje na konkrétne potreby svojich B2B partnerov a určite zaujme ďalších potenciálnych zákazníkov, ktorí hľadajú kompaktné, ľahko a intuitívne ovládateľné, obratné a bezpečné elektrické vysokozdvižné vozíky bez kompromisov.

Porota o ERD 220i vyhlásila „Vďaka svojmu kompaktnému dizajnu, vyváženým líniám a inovácii plne integrovanej lítium-iónovej batérie stanovuje tento vozík nové štandardy. Vďaka premyslenému konceptu ponúka vylepšenú efektivitu a ergonómiu, ktoré sú koherentne prispôsobené pracovnému prostrediu. Pozemný dopravník je veľmi dobre ovládateľný a umožňuje vodičovi pracovať bez vyčerpania.“

Všetky víťazné produkty nájdete vystavené v Red Dot Design Museum v meste Essen a tiež v Red Dot Design Yearbook 2021/2022, ktorý vyjde v auguste tohto roka.

chyba