Huawei telefóny prinášajú veľkú zmenu: Zoznámte sa s obchodom AppGallery

AppGallery je značka, s ktorou sa budú fanúšikovia a majitelia smartfónov od Huawei stretávať čoraz častejšie. Ide o obchod s aplikáciami, ktorý v nových telefónoch Huawei nahradil obchod Play. Popularita AppGallery v poslednej dobe raketovo rastie - a to z dobrých dôvodov. Čo by ste o ňom mali vedieť?

11.08.2020 00:00
Huawei, PR článok, nepoužívať Foto:

Huawei stále s Androidom, no s novým obchodom

Operačný systém Android si po celom svete získal milióny priaznivcov pre svoju jednoduchosť a intuitívnosť. Po tejto stránke sa v Huawei smartfónoch nič nemení a aj najnovšie modely poháňa práve tento obľúbený operačný systém. Vďaka tomu nájdete všetky nastavenia a funkcie na svojom mieste presne tak, ako ste zvyknutí.

Foto: Huawei
Huawei, PR článok, nepoužívať

Na prvý pohľad nenápadná, avšak podstatná zmena sa udiala vo vnútri. Kým ešte donedávna bol neoddeliteľnou súčasťou telefónov s Androidom obchod Play od Google, v nových modeloch od Huawei ho budete hľadať márne. Namiesto neho prišiel výrobca s vlastným riešením: obchodom Huawei AppGallery. V modeloch tohtoročnej série P40, ale aj dostupných novinkách Y5p a Y6p, je práve AppGallery vstupnou bránou aplikácií do vášho nového smartfónu.

Tretí najväčší obchod s appkami na svete

AppGallery celosvetovo funguje od roku 2018, za relatívne krátku dobu sa však stihol stať tretím najväčším obchodom s aplikáciami na svete. Aktuálne ho aktívne používa vyše 420 miliónov ľudí a nachádza sa v ňom viac ako 60-tisíc aplikácií z celého sveta. Navyše Huawei neustále pracuje na jeho zlepšovaní, čo v reči čísel znamená, že každý týždeň sa jeho ponuka rozširuje o stovky ďalších aplikácií.

Ak aj náhodou aplikáciu v obchode nenájdete, vo viacerých prípadoch (ako je napríklad Facebook, Whatsapp či Instagram) vás presmeruje priamo na webovú stránku aplikácie, odkiaľ si ju pohodlne stiahnete.

AppGallery pozná aj Slovensko

Bez internetbankingu, taxi aplikácií či skontrolovanie spotreby u operátora si väčšina z nás vie len ťažko predstaviť každodenný život. V Huawei mysleli aj na to – v AppGallery preto nechýba množstvo aplikácií od slovenských autorov a firiem. Tie dokážu značne uľahčiť každodenné povinnosti a praktické fungovanie so smartfónom.

Foto: Huawei
Huawei, PR článok, nepoužívať

Medzi tie najpopulárnejšie patria appky od Orange, O2, prehľad o financiách nestratíte vďaka appkám od ČSOB, VÚB či OTP Banky, odnaviguje vás spoľahlivý Sygic a odvezie Bolt či Hopin. Svoje aplikácie v ňom už majú aj obchody Lidl či Tesco. A čo je najlepšie? Neustále pribúdajú ďalšie.

Tip: Takto nájdete appku za pár sekúnd

Potrebujete novú aplikáciu? Huawei nedávno predstavil vychytávku, s ktorou ju nájdete za pár sekúnd. Stačí napísať jej názov do vyhľadávacieho poľa priamo na domovskej obrazovke mobilu. Šikovná aplikácia Petal Search sa už postará o zvyšok.

Ide o najnovší a najrýchlejší spôsob, ako nájsť presne tie aplikácie, ktoré potrebujete. Petal Search totiž prehľadáva nielen obchod AppGallery, ale aj ďalšie spoľahlivé a overené zdroje. Zároveň myslí na to, aby ste mali v telefóne vždy aktuálnu verziu aplikácie.

Foto: Huawei
Huawei, PR článok, nepoužívať
chyba