Aké sú 3 najväčšie problémy používateľov iPhonov a ako ich riešiť?

Neustále aktualizácie prinášajú používateľom Apple zariadení čoraz viac výhod a nemožno poprieť, že vývojári si na každom detaile dávajú poriadne záležať. Ani to však ešte nie je kľúčom k bezproblémovému fungovaniu smartfónov. Prinášame vám tri najčastejšie problémy používateľov iPhonov a spôsob, ako ich jednoducho vyriešiť.

30.01.2020 07:00
Basta digital, PR článok, nepoužívať Foto:

Mrznutie telefónu

Mrznutie iPhonov bol najväčší nedostatok niektorých predošlých operačných systémov. Ani aktualizácia na najnovší iOS 13 vám ešte nezaručí bezproblémové fungovanie vašich smartfónov, pretože príčin takéhoto zamrznutia môže byť nespočetné množstvo. Vo všeobecnosti však môže ísť o hardvérový alebo o softvérový problém, aj keď častejšie sa vyskytuje problém na strane softvéru.

Tvrdý reset

Svoje zariadenie môžete opäť spojazdniť takzvaným tvrdým resetom, ktorý by mal vašu situáciu v okamihu vyriešiť. Mali by ste ale brať na vedomie, že ide len o akési akútne riešenie, a pri častých problémoch s mrznutím hľadať skôr jeho príčiny. Tvrdý reset tak vôbec nemusí fungovať, pokiaľ ide o rozsiahlejší hardvérový problém. Aj tak je to stále prvá vec, ktorú je potrebné urobiť.

Foto: piqsels.com
Basta digital, PR článok, nepoužívať

Ako na to?

Návod nie je vôbec zložitý. Stačí súčasne stlačiť tlačidlo Domov a tlačidlo na uspanie telefónu na dobu minimálne 10 sekúnd. Pokiaľ máte iPhone 7 alebo 7 Plus, tvrdý reset urobíte pomocou súčasného podržania tlačidla na uspanie a na zníženie hlasitosti. Po zobrazení Apple loga môžete obe tlačidlá pustiť. Potom by vaše zariadenie malo fungovať ako predtým.

Klzkosť zariadení

Ikonický, elegantný, štýlový a… klzký. Presne taká je charakteristika dizajnu iPhonov. Rozbité sklo, obité rohy alebo popraskaná zadná strana tak nie sú u používateľov ničím výnimočné. Aj keď sa snažíte dávať si na svoj “poklad” čo najväčší pozor, ani to nie je zárukou, že sa vám z ruky nikdy omylom nevyšmykne.

Foto: pxfuel.com
Basta digital, PR článok, nepoužívať

Kryty ako riešenie?

Najjednoduchším riešením v tomto prípade je jednoznačne obal na iPhone. Okrem toho, že vám pomôže znížiť jeho kĺzavosť, pri prípadnom páde môže smartfón rozhodne zachrániť. Aj keď sa mnohí tomuto riešeniu bránia, pretože sa chcú svojím iPhonom predviesť pred okolím, mali by zvážiť, či im to za to stojí. Je tu teda možnosť, že sa za chvíľu nebudú mať čím predvádzať. A navyše je v súčasnosti na trhu na výber enormné množstvo rôznych dizajnov, takže výhovorka, že sa vám žiadny nepáči, skutočne neobstojí.

Výdrž batérie

Výdrž batérie bude zrejme večným problémom každého smartfónu. V tomto bode sa však treba zamyslieť nad tým, či výdrž batérie sledujete prostredníctvom užívateľskej skúsenosti alebo prostredníctvom čísla vo funkcii Zdravie batérie.

Foto: pxfuel.com
Basta digital, PR článok, nepoužívať

Ak by ste sa mali riadiť len akýmsi percentom, ktoré vám iPhone ukazuje, menili by ste batériu snáď každý mesiac. Dôležitejšia je v tomto prípade práve užívateľská skúsenosť, a teda ak máte skutočne pocit, že vám batéria nevydrží ani jeden deň, dajte ju vymeniť. V opačnom prípade vám ponúkame niekoľko tipov, ako výdrži aspoň trochu pomôcť.

Ako čo najviac predĺžiť výdrž batérie?

1. Aktualizujte svoj iPhone pravidelne – Aktualizácie od spoločnosti Apple skutočne neslúžia len na to, aby vás neustále otravovali. Jedným zo zámerov vývojárov je aj optimalizácia iOS za účelom efektívnejšieho využívania energie.

2. Znížte jas displeja – Práve displej je niečo, čo dokáže najviac potrápiť batériu vášho smartfónu. Pri 100% jase sa tak nemožno čudovať, že sa váš mobil vybíja rýchlejšie, než inokedy.

Foto: pikrepo.com
Basta digital, PR článok, nepoužívať

3. Nastavte si časový interval na uzamknutie obrazovky na čo možno najkratší – Áno, opäť ten nešťastný displej, avšak opäť rada, ktorá vám môže zachrániť výdž batérie.
4. Používajte skôr Wi-Fi, ako mobilné dáta – V tomto prípade asi nemusíme spomínať, že používanie Wi-Fi namiesto mobilných dát je energeticky aj finančne menej náročné. Dbajte o to, aby ste mali vždy zapnuté len jedno z oboch spomínaných.
5. Využite režim slabej batérie – Túto funkciu nezaradila do nastavení spoločnosť Apple len tak pre srandu. Obmedzenie aplikácií bežiacich na pozadí, animácií alebo zníženie jasu dokážu pri vybíjajúcej sa batérii doslova zázraky.

chyba