4 jednoduché pravidlá pre vašu veľkolepú prezentáciu

Žijeme v úžasnom čase. Svet sa rýchlo mení a do roku 2020 bude "digitálny vesmír" zasa o niečo väčší. Obsah, ktorým sa budete chcieť prezentovať, by mal preto disponovať aktuálnymi prvkami a metódami, ktorým bude rozumieť každý. Správna štruktúra a reklama je základ, pri ktorej je však dôležité dodržiavať minimálne tieto 4 dôležité pravidlá.

12.12.2018 00:00
Prezentácia, PR článok, nepoužívať Foto:

1. Stotožnite sa s obsahom

Ak potrebujete prezentovať svojmu okoliu alebo publiku na plánovanej konferencii v Liptovskom Mikuláši dôležité myšlienky, odkaz alebo projekt, musíte sa na všetko dobre pripraviť a využiť pritom všetky dôležité faktory. Spomínali sme zaujímavý a štruktúrovaný obsah. Čo to znamená?

Zaujať prednáškou, pri ktorej poslucháči nebudú pozerať na aktuálne statusy v sociálnych sieťach. Niečo, čo v nich vzbudí túžbu alebo záujem vedieť o veci viac. To môžete dosiahnuť len vtedy, ak sa s daným obsahom stotožníte nielen vy, ale aj vaše publikum, čo je tak trochu aj o správnom zacielení.

2. Nečítajte text zo snímok

Prezentácia bez sprievodného textu, ktorým si môžete pomôcť, je na nezaplatenie, ale pozor! Nesmiete tento text od slova do slova čítať. Takéto veci si môžete dovoliť maximálne na škole, kedy sa správnym postupom ešte len učíte, nie v praxi a reálnom prostredí, ktoré od vás očakáva stopercentný výkon.

Aj z prieskumov vyplýva, že až 69 % respondentov nezaujíma prezentácia, na ktorej rečník text umiestnený na snímkach svojho projektu len opakuje. Musíte to vysvetliť vlastnými slovami, všetky informácie o každej snímke. V opačnom prípade riskujete, že vám publikum na mieste zaspí a očakávaný efekt sa nedostaví.

3. Skúste byť vtipní a úprimní

Navodila moderná zahmlievacia fólia na prednáške tú správnu atmosféru a dobré podmienky, no stále tomu niečo chýba? Aj téma vážnych a dôležitých prezentácií sa dá trocha oživiť vtipom. Každá sála ocení vašu jednoduchosť komunikácie a reči!

Očný kontakt, úsmev a sebavedomie sú základ. Príliš to však nepreháňajte, aby ste veľkými gestami, nemiestnym vtipom a mimikou neodviedli pozornosť od podstaty problému, prípadne niekoho neurazili. Je to umenie, pri ktorom vám nesmie chýbať ani určitý takt.

4. Využite vizualizáciu

Všetci vnímame informácie inak, preto si pri svojej prezentácii uvedomte, na koho chcete zapôsobiť. Podľa toho potom budete musieť prispôsobiť všetko dôležité. Použitie univerzálnych výstavných stánkov vám v tomto smere ale môže veľmi dobre pomôcť. Dobrý pocit je na nezaplatenie a ten si viete zaistiť aj správnou vizualizáciou.

Všetko si naplánujte a ideálne dopredu aj precvičte. Pripraveným predsa praje šťastie, takže nepodceňte ani ten najmenší detail, ide o váš úspech, kariéru a budúcnosť.

chyba