Nový Samsung televízor sa vie prispôsobiť okoliu

Počas doby, kedy sa na televízor nepozeráte, sa premení na informačné centrum, ktoré splynie s okolím a dotvorí vaše prostredie.

04.06.2018 08:00
Q6F A zmens  2

Tohtoročná novinka – Samsung QLED TV – má nový Ambient režim, ktorý ho v čase, keď televízor nesledujete, premení na informačné centrum. Prostredníctvom mobilnej aplikácie rozpozná farbu a vzor steny, pred ktorou je umiestnený a dokáže obrazovku prispôsobiť dekoru interiéru. Vznikne tak elegantná a zdanlivo priehľadná zobrazený rôznorodý obsah. Od dekoratívnych motívov, až po koláž z vašich fotografií, či vlastné pozadie, ktoré splynie so stenou. Všetko môžete navyše doplniť o príjemnú hudbu. Nové QLED TV majú aj integrovaný pohybový senzor, ktorý rozpozná vašu prítomnosť a aktivuje obsah na obrazovke. Ak sa však v miestnosti nikto nenachádza, obrazovku vypne.

Q7F K zmens

Samsung prišiel aj s unikátnym riešením na pripojenie zariadení, ktoré často pripájame do televízorov – domáce kiná, prehrávače, USB disky, a to jedným tenkým káblom. Ide o vôbec prvý kábel pre televízory, ktorý v jedinom zväzku dokáže prenášať vysokokapacitné audiovizuálne dáta a zároveň zaistiť napájanie. Na jeho výrobu sa používa teflón, ktorý je odolný voči vysokým teplotám. Na zapojenie televízora a všetkých ďalších zariadení tak stačí len jediný kábel. Tým sa výrazne zjednodušilo jeho upevnenie na stenu a odpadli problémy s vedením elektrickej prípojky. Kábel má dĺžku 5 alebo 15 metrov.

QLED TV sú však pre kvalitný zážitok zo sledovania plné aj ďalších najmodernejších zobrazovacích technológií. Vďaka kvantovým bodom vedia zobraziť až 100% objem farieb. Priame podsvietenie Direct Full Array (len v sérii Q9) zaručí hlbšiu a tmavšiu čiernu a zvýraznenie detailov. Technológia HDR10+ optimalizuje každý obraz a scénu, aby sa dosiahli bohatšie farby, hlbší kontrast, čiže úžasná obrazová kvalita každej scény. Samsung navyše ponúka vylepšenú aplikáciu SmartThings, ktorá prepojí širokú škálu obsahu a inteligentných zariadení, čím umožní intuitívne ovládanie vašej domácnosti aj z prostredia televíznej obrazovky. Môžete tak napríklad skontrolovať, či už práčka doprala.

Q8C K zmens
chyba