Samsung odhaľuje detaily, ktoré ste si možno nikdy nevšimli

Najnovšie to umožňuje na novom UHD monitore s odozvou len 1 milisekunda a v 4K rozlíšení. Predností však novinka ponúka viac.

09.06.2014 08:00
U28D590 004 R-Perspective Black  4

Po UHD televízoroch, ktoré tento rok zažívajú azda najväčší boom, prichádza Samsung s touto technológiou aj do sveta počítačov. Nový monitor s označením UD590 má uhlopriečku 28 palcov a 4K rozlíšenie, čo je až štvornásobok Full HD. K dispozícii je tak až 8 miliónov pixelov a 1 miliarda farieb, ktorú dokáže monitor zobraziť. To všetko s neuveriteľnou rýchlosťou odozvy až na úrovni 1 milisekundy. Divák tak nezaznamená žiadne rozmazanie či trhanie počas prehrávania videa alebo hrania najnovšej hry.

Výhody ocenia aj majitelia starších počítačov, ktorí sa zároveň nemusia obávať, že nejaký obsah sa im nepodarí zobraziť. Implementovaná technológia totiž automaticky zisťuje pôvodné rozlíšenie a vylepšuje ho pomocou funkcií zníženia šumu a prevodu na vyššie rozlíšenie. Výsledkom je ostrejší a čistejší obraz. Zároveň si môžu všetok svoj obsah pozrieť v UHD kvalite.

Technológia Picture-in-Picture 2.0 umožní sledovať viacero zdrojov naraz so zachovaním pôvodného rozlíšenia. Čiže k monitoru je možné pripojiť napríklad dva Full HD zdroje a ich kvalita bude zachovaná. UD590 podporuje aj multitasking, čo znamená, že sa k nemu dajú pripojiť dva počítače a ich obsah sa zobrazí na obrazovke naraz bez straty kvality. Fanúšikovia hier majú navyše k dispozícii špeciálny režim, ktorý monitor okamžite nastaví pre ich potreby. Priebežne zisťuje zmeny v scénach, vylepšuje farby a upravuje kontrast obrazovky tak, že sú tmavé body ešte tmavšie a svetlé svetlejšie. Vďaka už spomenutej odozve 1 milisekunda to bude najväčší hráčky zážitok či už pôjde o konzolovú alebo počítačovú hru.

Moderný dizajn UD590 podtrhuje podstavec v tvare písmena T a kvalitné kovové materiály, ktoré zaručujú, že ho tak skoro nevymeníte.

Kompletné špecifikácie sú k dispozícii na www.samsung.sk

chyba