Upečte si jahodovú bublaninu, ktorá chutí ako od babičky

Koláče plné ovocia či šťavnaté rajčiny, papriky dozreté na slnku. Všetky tieto chute i vône si vďaka Lenivej kuchárke môžete pripomenúť aj dnes.

29.07.2024 00:00
jahodová bublanina ako od babičky Foto:

Leto ako u babičky

Pokiaľ patríte k milovníkom leta a tradičnej slovenskej kuchyne, určite si zamilujete recepty od známej foodblogerky a autorky niekoľkých kuchárskych kníh, Veroniky Čopíkovej. Pod prezývkou Lenivá kuchárka už niekoľko rokov pripravuje jednoduché, no veľmi chutné recepty, ktoré by v lete nemali chýbať ani na vašom stole. Všetko potrebné na prípravu, vrátane čerstvého ovocia a kvalitných výrobkov privátne značky K-Bio, nájdete vo vašom Kauflande.

Veronika Čopíková Foto: Kaufland
Veronika Copikova Leniva kucharka Veronika Čopíková

Lenivá kuchárka na domácu kuchyňu nedá dopustiť

Hoci sa Lenivá kuchárka k vareniu a pečeniu dostala až po vysokej škole, rýchlo sa pre ňu stali obľúbenou formou meditácie. Tajomstvom úspechu sú pre ňu kvalitné ingrediencie a rýchla príprava. Jej jahodová bublanina je dôkazom, že recepty našich starých mám tu budú s nami večne. A že bez jahôd by ani nebolo leto.

Jahodová bublanina podľa Lenivej kuchárky

Foto: Kaufland
Kaufland, jahodova bublanina

Suroviny:

4 vajcia

130 g trstinového cukru K-Bio

100 ml repkového oleja

100 ml smotany na šľahanie

100 g hladkej pšeničnej múky

100 g polohrubej pšeničnej múky

20 g kukuričného škrobu

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

štipka soli

hrsť jahôd

práškový cukor

Postup:

V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s trstinovým cukrom na svetlú penu (3 – 5 minút). Pridáme repkový olej a smotanu na šľahanie izbovej teploty, metličkou ručne premiešame. V menšej miske zmiešame preosiatu hladkú a polohrubú múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Suché ingrediencie pridáme k žĺtkovej zmesi a ručne premiešame metličkou, aby sa ingrediencie spojili. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme nakrájanými jahodami. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme približne 35 minút. Bublaninu necháme vychladnúť a pred servírovaním ju posypeme práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť.

Vedeli ste, že…?

Bioprodukty nemusia byť vôbec drahé. Ak siahnete po produktoch značky K-Bio, ktoré nájdete exkluzívne v Kauflande, na kvalitu sa môžete vždy spoľahnúť. Neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, napriek tomu ich v Kauflande kúpite za výhodnú cenu. Vďaka pestrej ponuke potravín, ale aj ovocia a zeleniny v biokvalite, sa môžete stravovať zdravo a chutne každý deň, a nielen v lete.

Facebook X.com chyba Newsletter