Dodajte šťavu vašej pokožke vďaka receptu od Surovej dcérky

Je vaša pleť po náročnej zime bledá a dehydrovaná? Doprajte jej tie správne vitamíny a vykročte do ulíc s tvárou rozžiarenou ako jarné slnko.

21.02.2023 00:00
Kaufland, pr, nepouzivat Foto:

Poznáte vitamíny krásy?

Koža veľmi rýchlo reaguje na nedostatok spánku, hydratácie alebo vhodnej výživy. Pokiaľ je tá vaša po dlhej zime suchá a precitlivená, so sklonom k zvýšenej tvorbe šupiniek alebo akné, okrem výberu vhodnej kozmetiky nezabúdajte na úpravu jedálnička. Nemal by v ňom chýbať dostatok čerstvého ovocia a zeleniny, bohatého na tie „správne“ vitamíny a vlákninu.

  • Za vitamíny krásy sa považujú vitamíny A, B alebo E.
  • Rovnako dôležité je prijímať vitamín C. Nielenže pomáha pri regenerácii buniek, ale zvyšuje aj tvorbu kolagénu, ktorý zabraňuje vzniku vrások a spomaľuje proces starnutia.
  • Vláknina zasa pomáha čistiť telo od škodlivých toxínov. Keď sa z tela prirodzene odstránia, vaša pleť bude odolnejšia voči vzniku vyrážok či akné.

Náš tip: Skvelým spôsobom, ako si rýchlo a chutne doplniť zásobu vitamínov, sú čerstvé šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, pestrý výber kvalitných i cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav nájdete napríklad v Kauflande. Ak siahnete po produktoch pod privátnou značkou K-Bio, môžete si byť istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

Foto: Kaufland
Kaufland, pr, nepouzivat

Surová dcérka radí: Stavte na smoothie

Recept na netradičné smoothie s chuťou a vôňou mrkvovej torty pre vás namixovala známa foodblogerka Surová dcérka.

Ingrediencie:

120 ml mrkvovej šťavy K-Bio

120 ml rastlinného mlieka

1 banán

1 mandarínka

100 g ananásu

25 g ovsených vločiek

25 g orieškového masla

30 g vegánskeho vanilkového proteínu (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)

½ ČL mletej škorice

štipka mletého muškátového orieška

Pre studenú verziu smoothie (ak to váš mixér zvládne) vložte banán, ananás a mandarínku vopred do mrazničky. Rastlinné mlieko a orieškové maslo si zvoľte podľa vašej chuti. Pre vanilkovú chuť použite rastlinný vanilkový proteín alebo vanilkový extrakt.

Foto: Kaufland
Kaufland, pr, nepouzivat

Do mixéra vložte všetky ingrediencie a rozmixujte do hladka. Zaberie to asi 2 minúty. Po rozmixovaní ochutnajte a podľa potreby pridajte viac mrkvovej šťavy K-Bio, ak chcete smoothie redšie. Smoothie môžete servírovať s extra korením a strúhanou mrkvou. Prajeme dobrú chuť.

chyba