Vitamíny pre krásu: Recept Lenivej kuchárky vám dodá šťavu

Máte po náročnej zime bledú a dehydrovanú pleť? Buďte bez obáv - vďaka tomuto šťavnatému receptu vykročíte do ulíc s tvárou rozžiarenou ako jarné slnko.

20.02.2023 00:00
Kaufland, pr, nepouzivat

Naša pokožka veľmi rýchlo reaguje na nedostatok spánku, hydratácie, ale aj vhodnej výživy. Pokiaľ je tá vaša po náročnej zime suchá a precitlivená, okrem výberu vhodnej kozmetiky nezabúdajte v týchto dňoch ani na úpravu jedálnička. Nemal by v ňom chýbať najmä dostatok čerstvého ovocia a zeleniny.

Poznáte vitamíny krásy?

  • Za vitamíny krásy sa vo všeobecnosti považujú vitamíny A, B alebo E.
  • Rovnako dôležité je prijímať vitamín C. Pomáha pri regenerácii buniek a zvyšuje tvorbu kolagénu, ktorý zabraňuje vzniku vrások a spomaľuje proces starnutia.
  • Vláknina zasa pomáha čistiť telo od škodlivých toxínov. Keď sa z tela prirodzene odstránia, vaša pleť bude odolnejšia voči vzniku vyrážok či akné.

Náš tip: Skvelým spôsobom, ako si rýchlo a chutne doplniť chýbajúce vitamíny, sú čerstvé šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, pestrý výber kvalitných i cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav nájdete napríklad v Kauflande. Ak siahnete po produktoch pod privátnou značkou K-Bio, môžete si byť navyše istí, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

Kaufland, pr, nepouzivat

Dodá vám šťavu: Paradajkové krupoto od Lenivej kuchárky

Vedeli ste, že vďaka šťavám si dokážete pripraviť chutný obed, plný vitamínov? Dôkazom je recept na paradajkové krupoto, ktoré si pre vás pripravila obľúbená foodblogerka Lenivá kuchárka. Prajeme dobrú chuť!

Ingrediencie:

150 g jačmenných krúpov

1 žltá cibuľa K-Bio

2 strúčiky cesnaku K-Bio

1 menšia cuketa K-Bio

1 paprika

100 g cherry paradajok K-Bio

100 ml bieleho suchého vína

250 ml paradajkovej šťavy z koncentrátu s morskou soľou K-Bio

panenský olivový olej K-Bio

soľ a čierne korenie

½ ČL mletého tymianu

½ ČL mletej bazalky, hrsť čerstvej bazalky

Kaufland, pr, nepouzivat

Do menšieho hrnca dáme zohriať 700 ml vody s čajovou lyžičkou soli, ktorú použijeme na podlievanie krupota. V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak a opečieme do sklovita. Prisypeme cuketu, papriku a paradajky nakrájané na menšie kúsky, premiešame a chvíľku opekáme. Prisypeme prepláchnuté jačmenné krúpy, premiešame a podlejeme vínom. Za občasného miešania privedieme do varu. Zalejeme paradajkovou šťavou K-Bio izbovej teploty, ochutíme tymianom, bazalkou a troškou soli a pridáme časť horúcej osolenej vody. Pravidelne miešame, kým sa voda nevpije. Postupne pridávame zvyšok horúcej vody a zakaždým premiešame, až kým sa vstrebe a krúpy sa uvaria al dente. Servírujeme ozdobené lístkami čerstvej bazalky, podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

chyba